To je to što me zanima!

Leteći portret neobičnih krajolika za spas Zemlje

Na letećoj odiseji Yann je snimio lice mangrovih šuma Nove Kaledonije u obliku srca, vrhove Mt. Everesta, karavane deva u Mauretaniji, vruće izvore Yellowstonea...
Vidi originalni članak

Francuski fotograf, novinar te ljubitelj prirode i životinja Yann Arthus-Bertrand tijekom pet godina preletio je pet kontinenata, oko sto zemalja, a rezultat je kolekcija “Zemlja iz zraka”. Ovaj dokument ima više stotina fotografija te svjedoči o neobičnim krajolicima i gradovima, o planetu koji se svakim danom mijenja i kulturi koja je srasla s ljudima. Sve su fotografije snimane iz helikoptera i balona, a Yann je uz podršku UNESCO-a objavio i knjigu te film. Teme koje dominiraju njegovim djelom su briga za okoliš i kulturu te pokušaj da putem živopisnih i spektakularnih fotografija ljudima prikaže i približi portret planeta Zemlje. 

Na letećoj odiseji Yann je snimio lice mangrovih šuma Nove Kaledonije u obliku srca, vrhove Mt. Everesta, karavane deva u Mauretaniji, vruće izvore Yellowstonea, crvene ptice Venezuele, srednjovjekovne zidine Dubrovnika... Fotografije su osvanule i kao veliki posteri po europskim gradovima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare