To je to što me zanima!

Ležerno desetljeće - iz mode ne izlaze kreacije devedesetih

Opet volimo tregerice, oko vrata nosimo choker ogrlice, a ‘slip’ haljine nose se na sve. Ako su djevojke u devedesetima nešto znale, onda je to kako se savršeno slojevito oblačiti
Vidi originalni članak

Najprije smo opet zavoljeli karirane košulje u grunge stilu, pa se zaljubili u traperice visokog struka, “mom jeans”, zatim ponovno počele nositi platforme, a onda su zavladale one divne choker ogrlice. Treba li vam malo inspiracije iz devedesetih, prolistajte stare prašnjave albume jer ona mala verzija vas zapravo je imala puno stila, barem što se ove sezone tiče.

Tregerice, New Yorker, 229 kn

Ako su djevojke u devedesetima nešto znale, onda je to kako se savršeno slojevito oblačiti, a nema bolje stvari za to od “slip” haljine. Od Courrègesa do Emilija Puccija, ove je sezone ona dobila odličan “makeover”, pa se može nositi na sve.

Bomber jakna, topshop.com, 583 kn

Tako je trendseterice nose preko dolčevita, a ljubiteljice devedesetih na “mrkva” hlače i glomazne gležnjače.

Gležnjače, Toga, net-a-porter.com

Predimenzionirana odjeća “must have” je devedesetih, pa tako u high street dućanima možete pronaći prevelike bomber jakne i odjeću inspiriranu muškim ormarom.

Majica, Mango, 229,90 kn

Uskoro nam stiže i proljeće pa će biti pravo vrijeme i za traper jakne, a one s porukom na leđima - pun su pogodak. Ne zaboravite niti na hlače visokog struka, ali i popularne tregerice koje mogu izgledati itekako chic iako podsjećaju na igranje u blatu. 

Šilterica, H&M, 69,90 kn

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ella123xD 26.03.2016.

    Devedesetih bar moje drušvo je obavezno imalo par levisica ,pamučne obične majice ,crna majica br.1 u ormaru ,levis jakna a za hladne dane vijetnamka ,može i crna ,kakve bomberke.

  • Plavusa13 26.03.2016.

    Ne treba mi album da se sjetim 90-tih pa ni 80-tih.Jos uvijek u ormaru stoji pokoji dobar komad tako da ne moram ni na shoping gubiti vrijeme.Lijepo je te komade odjece bilo kombinirati sa necfim trenutno modernim i stvoriti nesto samo svoje.Tek toliko da ne budes uniformiran kako "moda diktira".

Komentiraj...
Vidi sve komentare