To je to što me zanima!

'Liberalni' roditelji: Djetetu smo dali da samo odluči svoj spol

Kada su prije četiri godine dobili dijete, Kyle Myers i njezin suprug Brent donijeli su odluku da mu neće odrediti spol nego će pustiti da njihovo dijete odraste i samo odredi svoj spol.
Vidi originalni članak

 Dali su mu ime Zoomer. Nisu otkrivali njegove genitalije ljudima koji to ne trebaju znati.

- Upotrebljavali  smo rodno neutralne zamjenice sve dok nam dijete samo nije moglo reći što mu/joj najbolje odgovara. Zoomer i dalje uči i istražuje spol bez stereotipnih očekivanja ili ograničenja - rekla je Kyle Myers, sociologinja koja vjeruje da je spol odluka pojedinca, a ne nešto što je određeno rođenjem.

POGLEDAJTE VIDEO: Četverogodišnjak je odlučio biti 'on'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objasnila je i kako Zoomer razumije da neke djevojke imaju penis, a neki dječaci vulve.

- Također zna da neka djeca imaju vulve i testise. Jasno mu je i da neki očevi mogu zatrudnjeti. Kad lik u dječjoj emisiji kaže 'Pozdrav, dječaci i djevojčice!' Zoomer dodaje: 'I nebinarni prijatelji! - rekla je Kyle, vodi blog putem kojeg govori o rodno kreativnom roditeljstvu za odrasle i djecu.

Zoomer odjeću i igračke bira prema onome što želi i ne obraća pažnju na rodne granice koje su stvorili marketinški timovi. Oko četvrte godine počeo se opisivati dječakom, iako preferira rodno neutralne izraze kao što su 'dijete' ili 'braća' umjesto 'brat i sestra', piše Time.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • SDParizer_fighter 19.01.2021.

    Baš me zanima ako odluči da bude žensko a po fizičkim i onim osobinama je muško, hoće li moći koristiti ženski WC, ženske tuš kabine na bazenima recimo itd... 😂

  • maj 19.01.2021.

    Priroda određuje spol.A neki bi htjeli da o tome određuju luđaci.Moj poznanik se tako igrao boga i pustio svoje dijete da sam odlućuje što je dobro a što zlo.I sin je ispao propalica.

  • Chignorina 19.01.2021.

    Rod*

Komentiraj...
Vidi sve komentare