To je to što me zanima!

"Lijepo mi je s tobom, znaš" - dirljiva priča o Down sindromu

Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja, nedoumica u priči koja je nastajala 10 godina njihovog života
Vidi originalni članak

Na  Međunarodni  dan  osoba  s Downovim sindromom, 21. ožujka, počinje se u hrvatskim   kinima   prikazivati  dokumentarni  prvijenac  redateljice  Eve Kraljević  naziva Lijepo mi je s tobom, znaš. 

Riječ je o dirljivoj i toploj 45-minutnoj  priči  o  životu  dviju  sestara Eve i Mije, djevojke rođene s Downovim sindromom. Na nedavno održanom 11. ZagrebDoxu, film Eve Kraljević, koji prikazuje njen odnos sa sestrom Mijom, djevojkom rođenom s  Downovim sindromom, toliko je dirnuo gledatelje da je dobio i nagradu publike.

PR fotografije

Priča koja je dirnula mnoge nastajala je kroz deset godina, koliko je Eva raznim kamerama bilježila svoj odnos sa sestrom Mijom i simpatične situacije unutar obitelji Kraljević. Kako je sama rekla, tijekom tog razdoblja pokušavala je razumjeti svoj odnos sa sestrom, nadići prepreke koje je pred njih postavilo društvo, strahove i osjećaj srama koji se u njoj budio zbog činjenice da je njena sestra drugačija.

Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja, nedoumica. Lijepo mi je s tobom, znaš gledatelji će moći pogledati u redovnom program kina Europe od 21. ožujka do 11. travnja, a u riječkom Art-kinu Croatia od 21. do 27. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • - DAVOR - 21.03.2015.

    Predivni ljudi, imao sam priliku biti dosta sa njima u kontaktu i zapravo su onakvi kakvima mi zazmišljamo ljudski rod,čovječanstvo kakvo bi trebalo biti, bez mržnje,zla,sukoba,zavisti,ljubomore,mržnje ,, sve suprotno su oni ,topli,neposredni,puni ljubavi,privrženi,odani, jednostavno vole život i neznaju mrziti,neznaju za zlo osim ako je njima počinjeno .... Uzrok downa je samo 1 gen viška na 23 kromosomu, SAMO 1!! a ljudi se danas igraju sa GMO hranOM u bezbroj genetskih kombinacija a sad več i mijenjaju bebama gene kako bi navodno izbjegli neke nasljedne bolest a dodavanje il oduzimanje 1 jedinog gena utječe na djelovanje svih ostalih, jako neodgovorno .... Ako več to rade neka svijet pretvore u DOWNOVCE :-)))))

  • Eva B. 20.03.2015.

    Sutra svi ali svi dvije razlicite carapice na nogice vesele

  • user_412275 20.03.2015.

    Lijepo..... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare