To je to što me zanima!

Liker i vino daju egzotičan okus nasjeckanom voću

Egzotičan okus dobit ćete poškropite li voće crnim ili bijelim vinom, konjakom ili trešnjevačom, a fini, kremasti okus dat će tučeno vrhnje ili svježi šlag
Vidi originalni članak

Sočno i slatko voće za salatu ne treba posebno sladiti; dovoljno je dodati malo šećera ili meda pa uliti voćnog soka od jabuke, naranče ili marakuje... Šećerni sirup je najbolji u salati s jabukama i kruškama. Lako ćete ga napraviti tako da u litri vode prokuhate 750 g šećera s pola limuna. Prelijete li ploške banana hladnim sirupom, zadržat će lijepu, svijetlu boju, a kruške i jabuke će biti sočnije. Egzotičan okus dobit ćete poškropite li voće crnim ili bijelim vinom, konjakom, rumom te narančinim likerom ili trešnjevačom. Kremasti okus dat će tučeno vrhnje ili šlag, a prevladava li u salati mekano voće, kao kontrast dodajte dinju, jabuku ili tvrđi ananas.

SALATA OD BOBIČASTOG VOĆA
Sastojci:
1/2 kg malina, 1/2 kg jagoda, 4 žlice šećera u prahu, 10 dag ribiza, čašica konjaka, vanilin šećer
Priprema: Jagode i maline pospite šećerom u prahu i ohladite. Sameljite ribize i izmiješajte ih s vanilija šećerom i konjakom. Poslužite s voćnim jogurtom od jagoda koji ćete dobiti tako da u obični jogurt stavite šaku jagoda i kratko izmiksate u mikseru. Pospite šećerom po želji.

ZELENA VOĆNA SALATA
Sastojci:60 g šećera, žličica cimeta, 2 marakuje, šalica malina, mango, papaja, 1/2 ananasa
Priprema: Izmiješajte šećer, cimet i kardamom te ga pomiješajte s očišćenim i usitnjenim voćem. U dobro istučeno vrhnje dodajte kokosovo brašno pa začinite rumom. Ukrasite po želji listićima metvice i poslužite ohlađeno u visokim čašama.

EGZOTIČNO TROPSKO VOĆE
Sastojci:60 g šećera, 3 kivija, 3 limete, 2 jabuke, 2 kruške,750 g dinje, 250 g grožđa, matičnjak i rikula za ukrašavanje
Priprema: Napravite šećerni sirup s limetom. Narežite na četvrtine jabuke i kruške te stavite ih u sirup dok je vruć. Voće narežite u posudu, ohladite, ukrasite matičnjakom, rikulom, sjeckanom metvicom i dodajte žlicu votke ili slatkog bijelog vina.

ZLATNA SALATA
Sastojci: 250 g šećera, 4 žlice vode, 6 naranči, 2 grejpa, 3 breskve, 3 nektarine
Priprema: zagrijavajte vodu i šećer u lončiću dok ne nastane karamel. Izlijte ga u lim za pečenje obložen papirom da se stvrdne. Voće usitnite, a karamel usitnite na male komade. Sačuvajte sok koji izlazi. U posudicama stavite red voća pa red komadića karamela dok ne potrošite sastojke. Prelijte sokom, prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku.

PEČENE JABUKE S VANILIJOM
Sastojci:2 jabuke, ananas, 2 žlice smeđeg šećera
Priprema: Popecite kockice jabuke na maslacu sa svake strane oko pola minute te dodajte usitnjeni ananas.
Smeđi šećer pomiješajte s vanilin-šećerom i dvije žlice bijelog ruma te pospite po salati. Ohladite u hladnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare