To je to što me zanima!

Limun može narasti čak i do šest metara: Odličan je za zdravlje

Limun povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Ako imate mogućnosti, definitivno nabavite jedno stablo
Vidi originalni članak

Kad ti život da limune, pobrini se da i drugi imaju limune, poruka je autora obilježavanja ovoga dana. Sve što oni žele je da svaki kvart ima svoja stabla limuna, u čijim plodovima bi svi onda uživali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kupite stablo limuna u trgovini i počnite se brinuti o njemu. Limun je lijepa i vrlo dekorativna zimzelena biljka koja naraste od tri do šest metara visine, sa sjajnim listovima, bijelim cvjetovima jakog mirisa i osvježavajućim plodovima. Ako imate mogućnosti, definitivno nabavite jedno stablo.

UKUSNI UŽITAK Osvježenje od vrućine potražite u finoj torti od bazge i limuna

Kod nas limun dobro uspijeva na otoku Visu, posebno južna strana, južna strana Hvara, Korčula, Mljet, Lastovo, dubrovački otoci i dubrovačko primorje. 

Limun je jako dobar i za naše zdravlje. Pun je nutrijenata - sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava.

EKO ČIŠĆENJE Tri načina na koje ćete osvježiti i očistiti svoj dom samo limunom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare