To je to što me zanima!

Ljetna pozornica Tuškanac nudi bogate večeri filma i koncerte

Trolist filmsko-glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama otvara projekcija filmskog klasika 'Ljubav i moda' s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi
Vidi originalni članak

Restauriranim filmom "Ljubav i moda", koji će se prikazati u petak, 12. lipnja, počinje trodnevno glazbeno-filmsko gostovanje zagrebačkog kina Europa na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

- Trolist filmsko-glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama otvara projekcija filmskog klasika 'Ljubav i moda' s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi, koji će se, nakon restauracije, prvi put javno prikazati onakav kakav je i snimljen - najavljeno je.

Ta glazbena komedija Ljubomira Radičevića iz 1960. godine prati studente koji organiziraju modnu reviju za poduzeće "Jugošik" kako bi zaradili novac za održavanje zrakoplovne smotre. Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, tada se prvi put na filmu pojavljuje i Gabi Novak, a "Ljubav ili šala" i "Devojko mala" neke su od pjesama koje se pamte iz tog filma.

MADE IN HRVATSKA Što Pula, Split i Tribalj imaju zajedničko? Kreativke u čiju ćete se keramiku zaljubiti na prvu

Subota, 13. lipnja, rezervirana je za koncert Zagrebačkih solista koji će izvoditi ponajbolje od filmske glazbe Dalibora Grubačevića, koja dijelom podsjeća i na velike holivudske partiture.

- Besprijekornog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević će sa Zagrebačkim solistima predstaviti 'najbolje od najboljeg' iz bogate karijere, uz evociranje filmskih slika - ističe se u najavi. Koncert će upotpuniti i gostovanje Simply Brass kvinteta.

U ponedjeljak, 29. lipnja, održat će se program "San filmske noći" posvećen Gabi Novak i njezinom djelovanju na području filma, od oslikavanja pozadina u svjetski priznatim klasicima Zagreb filma u mladosti, preko glasa u H-8 do pojave u filmu "Ljubav i moda" te u Berlinu nagrađenih "Šavova". Kroz razgovor, uokviren izabranim filmskim insertima i vokalnim izvedbama brojnih filmskih songova vlastitog "soundtracka", Novak će evocirati svoje djelovanje vezano uz film, u pratnji sina Matije Dedića na klaviru.

PLANIRANJE ODMORA Velika ljetna prognoza: Godišnji u srpnju za ljubitelje vrućina, a kolovoz će biti nešto umjereniji

Ulaz na sve tri večeri je slobodan, a besplatne se ulaznice, čiji je broj zbog posebno propisanih mjera za organizaciju kulturnih manifestacija ograničen, mogu preuzeti od 8. lipnja putem sustava ulaznice.hr, kao i na ulazu u Ljetno kino Tuškanac na same večeri održavanja od 19 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare