To je to što me zanima!

Ljetne maske za lice koje čiste znoj, vraćaju sjaj i vlagu koži

Avokado i banana hidratiziraju kožu, kamilica i menta štite od akni, mješavina avokada i mrkve paše svim tipovima kože, a spoj meda i sira spašava od iritacije
Vidi originalni članak

Ljeti je koži potrebna posebna njega, a da biste je pripremili na velike vrućine, iskoristite namirnice koje imate u svojoj kuhinji za revitalizaciju, hidratizaciju i osvježavanje lica koje je često na udaru znoja. Tako će maska od meda i grožđa odlično ukloniti višak masnoće s lica i nečistoću. U posudu stavite jednu žličicu meda i dodajte tri do četiri bobice grožđa koje ste prethodno zgnječili. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 20 do 30 minuta i potom isperite mlakom vodom. 

Maska za sjajniju kožu

Pomiješajte dvije žličice izgnječene bundeve, žličicu jabučnog octa i pola žličice vodice od ružinih latica. Dobivenu mješavinu nanesite na lice i ostavite 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska čisti i odčepljuje pore, a koža postaje sjajna. 

Hidratizirajuća maska

Ljeti je najbitnije nahraniti kožu koja zbog velikih vrućina lako dehidrira, a za to je savršena maska od banane i avokada. U posudu stavite pola banane i pola avokada i sve izgnječite. Mješavinu stavite u hladnjak na pola sata i ostavite da se rashladi. Nakon toga je nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta te isperite toplom vodom. 

Maska protiv akni

Velike vrućine, pretjerano znojenje i prljavština pospješuju pojavu akni. Želite li ih se riješiti, napravite masku od kamilice i mente. U posudu stavite žličicu sušene kamilice, žličicu svježe isjeckane mente, žličicu meda i jedno jaje te pomiješajte. Mješavinu nanesite na lice i vrat i pustite da djeluje oko 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. 

Maska za sve tipove kože

Maska od avokada i mrkve u trenu čisti kožu od nečistoća, a jednako dobro odgovara svim tipovima kože zato što je bogata vitaminima B i K koji hrane kožu i vraćaju joj elastičnost. 

U posudu stavite jednu kuhanu mrkvu i pola avokada koje ste prethodno zgnječili te dodajte žličicu maslinova ulja. Mješavinu nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom. 

Spašava od iritacije

Od iritacije kože najbolje štiti kombinacija prirodnih sastojaka, meda i riccota sira. U posudu pomiješajte dvije žličice meda i 1/4 riccota sira. Nakon što ste očistili lice, nanesite dobivenu mješavinu i pustite da djeluje od 15 do 20 minuta. Isperite toplom vodom. 

Savršena za ljeto

Idealna namirnica za ljeto svakako je avokado zato što je bogat antioksidansima i vitaminom B koji blagotvorno djeluju na kožu. U posudu stavite avokado, izgnječite ga i potom dodajte dvije žličice meda. Dobivenu smjesu nanesite na lice, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska od avokada i meda oživit će i nahraniti vašu kožu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare