To je to što me zanima!

Ljetne vrućine najlakše ćete 'preživjeti' u vrtu

Uskladite li tende s bojom fasade ili dvorišnog namještaja, terasi ili balkonu podarit ćete dizajnerski izgled te vizualno proširiti prostor
Vidi originalni članak

Bez obzira na to imate li vrt, dvorište, terasu ili balkon, vruće ljetne dane, ali i noći, lakše ćete “preživjeti” provodite li ih na otvorenom. Lagani ljetni materijali poput pamuka i lana dat će dozu glamura jednostavnom plastičnom namještaju, a ukrasite li ih jastučićima žarkih boja, vrtna će oaza dobiti dašak egzotičnih odmorišta. Manje balkone i terase od sunca zaštitite tendom izrađenom od stare plahte, a ako nije prevruće, iznesite kućne biljke. Zelenilo vizualno osvježava prostor te stvara osjećaj ugode. Ograde balkona presvučene platnom ili bambusom jamče privatnost, a time i opušteniju atmosferu.
Toplinu ljetne večeri vizualno će rashladiti plava svijeća, koja ujedno asocira na more, a svjećice s mirisom limuna otjerat će komarce. Viseće ležaljke idealne su za ugodno leškarenje u hladovini drveta, a prekrijete li ih debljom tkaninom, mrežaste vas ležaljke neće nažuljati.
>>>Visoke temperature najteže “padaju” djeci. Gumeni bazeni idealno su ljetno osvježenje, ali i zabava. S obzirom na to da zauzimaju malo mjesta, možete ih držati i na balkonu. Napunite ih omiljenim dječjim igračkama i zabava može početi.
>>>Košare i posude od vrbove šibe te bambusa dočarat će ugođaj egzotičnih ljetnih destinacija. Napunite ih svježim voćem ili cvijećem, a možete ih iskoristiti i za pospremanje sitnica, poput ubrusa, pribora za jelo ili svijeća.
>>>Ako tende postavite blizu prozora, uz zaštitu od sunca, smanjit ćete temperaturu u prostoriji i do 5C. Uskladite li ih s bojom fasade ili dvorišnog namještaja, terasi ili balkonu podarit ćete dizajnerski izgled te vizualno proširiti prostor.
>>>Drvene klupe u hladu dvorišta idealne su za uživanje u ljetnim popodnevima. Osvježite ih novim slojem boje, ukrasnom presvlakom ili šarenim jastučićima. Želite li im podariti prirodan izgled, izribajte ih brusnim papirom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare