To je to što me zanima!

Ljetni namazi: bogatstvo okusa u malom zalogaju

Delikatesni namazi mogu se pripremiti od povrća, ribe, mesa ili gljiva. Poslužite ih uz krekere, u sendvičima ili s tjesteninom
Vidi originalni članak

Pripremate li namaz od tvrdog povrća, stavite ga u pećnicu, poprskajte maslinovim uljem te pecite dok ne omekša. Maslinovo ulje, svježi sir ili maslac obogatit će okus namaza te omogućiti njegovo fino razmazivanje. Češnjak i svježi začini poput peršina, bosiljka, ružmarina, vlasca ili provansalskih trava neizbježni su dio namaza jer pridonose bogatstvu okusa. Osim povrća, namaze možete pripremiti od ribe kao što su sardina, tuna ili inćuni, mesa te gljiva. Ohlađene namaze poslužite uz prepečenac ili krekere. Također, aromatični namazi odlična su podloga za delikatesne sendviče koje možete dodatno obogatiti sirom, salamom ili sjeckanim povrćem. NAMAZ OD PEČENOG POVRĆA I SVJEŽEG SIRA Sastojci:crvena paprika, mala tikvica, žlica maslinova ulja 220 g kremastog sira, luk, 4 režnja češnjaka, sol, papar Priprema: Povrće izrežite na kolutove, stavite u tepsiju i pecite na 200 stupnjeva C dok ne omekša. Izvadite i pustite da se ohladi. Povrće pomiješajte sa sirom i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Posolite, popaprite i ohladite. NAMAZ OD PATLIDŽANA NA SICILIJANSKI Sastojci:4 patlidžana, 2 žlice limunova soka, 100 ml maslinova ulja 2-3 češnja češnjaka, sol, papar, bosiljak, peršin Priprema: Patlidžane ogulite, narežite na kolutove, poprskajte maslinovim uljem te stavite u pećnicu. Kad su pečeni, poprskajte ih limunovim sokom, dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte. NAMAZ OD SLANUTKA I SEZAMA Sastojci:200 g slanutka iz konzerve, 50 ml maslinova ulja 2-3 žlice limunova soka, češnjak, peršin,papar, sol, sezam Priprema:Slanutak usitnite u električnoj sjeckalici s limunovim sokom i češnjakom. Umiješajte maslinovo ulje, peršin, sol ili papar. Dodajte malo mljevenog sezama prema želji. Pustite da se ohladi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare