To je to što me zanima!

Ljetnom sezonom vlada udoban i ležeran glamur

Blještavost ove sezone nije dominantna, već se pojavljuje samo u (gotovo neprimjetnim) detaljima kako bi nadopunila opušteno-elegantni styling
Vidi originalni članak

Svjetlucava “glazura” ove je sezone prisutna na svim komadima odjeće. Ipak, taj simbol glamura narednih mjeseci ima sasvim drugačiju svrhu - otkloniti uštogljenost. Nosi se ležerno, uz jedan komad nakita i nikad s upečatljivim dodacima i make upom. Ukrasne perlice, kamenčići i šljokice također su sveprisutni. No treba izbjegavati preveliku blještavost jer je ovoga ljeta apsolutni imperativ opuštenost. Potpis udobnosti smjestio se posvuda, od hlača do haljina i minica. Tu udobnost prati i elegancija detalja koju stvaraju predimenzionirane mašne, reveri, gumbi, šaroliki printevi te duge rese. Profinjenost je najlakše postići sa svilenim topovima, a ako želite izgledati svježe i lepršavo, birajte neutralne i svijetle boja. Lako se kombiniraju i s kratkim i dugim hlačama te suknjama i podnose sve cipele, od niskih gladijatorica do vrtoglavih potpetica.

SAFARI NOSI DRVENE PERLICE I GLADIJATORICE
Ovosezonski safari “look” tradicionalno je inspirirala Afrika, ali i kolonijalna Indija. Obilježavaju je kontrastni zemljani tonovi, isprepletene drvene perlice i životinjski printevi na senzibilnim tkaninama. Kombinirajte hlače i majice različitih boja s ravnim i otvorenim sandalama poput gladijatorica kako biste stvorili urbani i moderan izgled.

OPUŠTANJE POČINJE S HLAČAMA
Široke hlače s naborima preporod su u vrućim danima, a najlakše ih je kombinirati s ravnim sandalama i sportskim potpeticama. Nose se nisko na struku. Kratke elegantne hlače i dalje poštuju uredska pravila, a bit će elegantno iznenađenje i na spoju i koktel partyju. Takvi modeli vole široke, lagane košulje s gumom na bokovima i ravne sandale. Kratkim kombinezonima trebaju samo dobre cipele i umjeren make up.

MINICE VOLE TOPOVE JARKIH BOJA
Ultrakratke minice ove sezone nose se i visokog i niskog struka, a zajednička im je udobnost. Čahura kroj iznimno je udoban, a najbolji je u kombinaciji s ravnim sandalama i majicama leptir rukava. Na velika vrata vratili su se i volani, no njihovu dramu treba upotpuniti štiklama. Ukoliko minica nije  jarke boje, neka to svakako bude top.

ISPOD BLEJZERA MOŽE SE NOSITI I SAMO GRUDNJAK
Blejzer se vratio, kako na modne piste, tako i na ulice. Ove sezone dolazi u varijantama s jednim gumbom ili bez njega, a nosi se s majicama laganih materijala ili samo s grudnjakom. Osim blejzera, popularni su i kratki sakoi (do struka) koji se primjenjuju na isti način. Ramena su istaknuta, a lako se uparuju s kratkim i dugim hlačama te trapericama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mare7 21.05.2009.

    moja mati koja nezna engleski ,a prica hrvatski pita sta je to blejzer i sta se to ne moze napisati na nasi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare