To je to što me zanima!

Ljubav stvarno grije: Osjećaj bliskosti podiže temperaturu

Ljubavne izjave, osjećaj podrške i prihvaćanja potiču aktivnost u mozgu, zbog čega nam postaje fizički toplije, a isti efekt ima romantična, prijateljska i obiteljska ljubav
Vidi originalni članak

Da ljubav grije nije samo fraza dokazali su znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija. Oni su u studiji promatrali i bilježili subjektivan osjeća hladnoće tj. topline ispitanika, od kojih su neki bili u sretnim ljubavnim vezama, drugi pak zadovoljni sa samačkim statusom, a treći sami i usamljeni.

Koristeći magnetsku rezonancu, dokazali su da ljubavne izjave, dodiri i zadovoljstvo koje uzrokuju povećavaju aktivnost u dijelu mozga poveznim s osjećajem fizičke topline. Utjecaj na aktivnost mozga u toj regiji ima i druženje s bliskim ljudima, bilo da je riječ o prijateljima ili članovima obitelji, izvijestili su znanstvenici za Daily Mail.

Sličnu teoriju nedavno su istraživali znanstvenici s američkog Sveučilišta Purdue, koji su otkrili da su usamljeni ljudi osjetljiviji na promjene temperature te im je generalno hladnije nego onima koji su zadovoljni sa svojim društvenim životom.

Razotkrivanje u ljubavi: Odabir partnera govori puno o vama

Idi na 24sata

Komentari 29

  • milo2013 13.11.2013.

    hah,,,,...kemija!!!!!!!!

  • jelas 111 13.11.2013.

    meni osjećaj bliskosti podiže nešto drugo..

  • user_317375 12.11.2013.

    a zato je meni tako hladno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare