Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Ljubav stvarno grije: Osjećaj bliskosti podiže temperaturu

Ljubavne izjave, osjećaj podrške i prihvaćanja potiču aktivnost u mozgu, zbog čega nam postaje fizički toplije, a isti efekt ima romantična, prijateljska i obiteljska ljubav

Fotolia
Foto: Fotolia
29 komentara

Da ljubav grije nije samo fraza dokazali su znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija. Oni su u studiji promatrali i bilježili subjektivan osjeća hladnoće tj. topline ispitanika, od kojih su neki bili u sretnim ljubavnim vezama, drugi pak zadovoljni sa samačkim statusom, a treći sami i usamljeni.

Koristeći magnetsku rezonancu, dokazali su da ljubavne izjave, dodiri i zadovoljstvo koje uzrokuju povećavaju aktivnost u dijelu mozga poveznim s osjećajem fizičke topline. Utjecaj na aktivnost mozga u toj regiji ima i druženje s bliskim ljudima, bilo da je riječ o prijateljima ili članovima obitelji, izvijestili su znanstvenici za Daily Mail.

Sličnu teoriju nedavno su istraživali znanstvenici s američkog Sveučilišta Purdue, koji su otkrili da su usamljeni ljudi osjetljiviji na promjene temperature te im je generalno hladnije nego onima koji su zadovoljni sa svojim društvenim životom.

Razotkrivanje u ljubavi: Odabir partnera govori puno o vama

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message