To je to što me zanima!

Ljubavni kod je razbijen u samo šest osnovnih stadija

U šest stadija od kojih se sastoji svaka veza treba znati prepoznati svoje potrebe, zadovoljiti partnerove, zadržati ga ako je pravi i potrajati...
Vidi originalni članak

Tajna pronalaženja pravog partnera je u poznavanju samoga sebe, tvrdi autorica knjige "Razbijanje ljubavnog koda" Janet O'Neal. Ova "ljubavna trenerica", kako je zovu u Americi, knjigu je utemeljila na desetogodišnjem radu s parovima, a osnovna misao vodilja joj je šest stadija od kojih se veza sastoji. Promišljanje, zadovoljenje, povezivanje, kemija, uvjeravanje i predavanje stadiji su tijekom kojih svatko treba spoznati što želi od veze i partnera. Ali i prepoznati onog pravog, imati kvalitetnu vezu i omogućiti da traje. Ističe da je veza poput putovanja tijekom kojeg se mora proći svaki metar ceste. U ovom su slučaju metri stupnjevi i nijedan se ne može preskočiti. Ne obećaje da je put lagan. Dapače, put je uvijek pomalo naporan. I cilja vrijedan.

>>> Partner za cijeli život najčešće postaje potpuni stranac. Prihvaćanje i rješavanje problema dio su puta do kvalitetne veze
>>> U vezi nema prečica. Svaka mora proći svađe i prepirke, ali u njima se partneri otkrivaju i prepoznaju kakvi doista jesu

PROMIŠLJANJE O PARTNERU
Pravog partnera pronaći ćete tek ako znate što želite, tvrdi O’Neal. Kako biste to saznali, savjetuje da na papir ispišete sve karakteristike koje želite i vizualizirate ih.

ZADOVOLJSTVO JE OSNOVNO
Partnera možete usrećiti tek ako ste vi potpuno sretni. Prva dva osnovna uvjeta za sreću su međusobni osjećaj prihvaćenosti takvih kakvi jeste i osjećaj sigurnosti.

POVEZIVANJE NA DUŽE
Svaki par ima svoj način povezivanja. Želite li vezu na duge staze razmislite o onome što vas povezuje, postavite to kao temelj vaše budućnosti i njegujte tu osobinu.

KEMIJA - USPON I PAD
Druga riječ za kemiju je seks. No on u sebi nosi razne vrste odbijanja i uzbuđivanja koje mogu spasiti, ali i upropastiti odnos. O’Neil ih je detaljno razradila.

UVJERENJE DA JE TO TO
U svakoj vezi dođe trenutak kad shvatite da ste jedno za drugo ili jednostavno niste. No niste li sigurni, u ovom poglavlju donosimo detaljan vodič za prepoznavanje.

POTPUNO PREDAVANJE
Provesti život s nekim ili ne - teška je odluka i najčešće je prati više strahova. O’Neil je izdvojila da se u vezi treba suočiti sa svim strahovima, a ne od njih bježati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Toma 20.02.2008.

    Slabo je to razbijeno. Ne razumijem....

Komentiraj...
Vidi sve komentare