To je to što me zanima!

Ljubitelji čokolade su šokirani: Zar tako izgleda prije omota!?

'Super, više neću jesti čokoladu, baš ti hvala' - jedan je od zgroženih komentara na video objavljen na TikToku, a koji otkriva kako izgleda kakaovac, temeljna sirovina za proizvodnju najdražeg deserta ljudi
Vidi originalni članak

TikTok video koji je podijelila Sophia Rose izazvao je nelagodu i prestravljenost među ljudima nakon što su vidjeli kako mahuna kakaa zapravo izgleda, prenosi Mirror

Mnogi od nas jedu čokoladu otkad se sjećamo, ali nikada zapravo nismo vidjeli kako izgleda mahuna kakaa.

To se sada promijenilo, zahvaljujući videu koji je postao pravi hit - ali, čini se da je mnogima bilo draže živjeti u neznanju.

U videozapisu na platformi TikToku, koji je pregledan preko tri milijuna puta, Sophia uzima mahunu kakaa, uklanja vrhove i peče ih.

Nakon gledanja cijelog postupka neki su se i zavjetovali da više nikad neće jesti čokoladu. 

Što mislite o kakao mahuni?

U snimci Sophia kaže: 'Ovo je prekrasna mahuna od kakaa i napravit ćemo prženi kakao u zrnu. Unutra su sjemenke koje imaju slasno slatku bijelu presvlaku.

@sophiargreb

Roasted COCOA Nibs ##chocolate ##cocoapod ##fyp ##hersheys ##stepbysteptutorial ##valentinesday ##inlove ##feelgood

♬ Put Your Records On - Ritt Momney

Njezina namjera bila je pokazati kako napraviti drobljena kakao zrna, ali da bi došla do toga morala je prerezati i očistiti kakaovac. Kada je to napravila, prikazala je kako izgledaju plodovi, a osim što su srednje veličine i mekani, ljude je šokiralo što su prekriveni bijelom sluzi - za koju Sophia tvrdi kako je jako slatka.

Ali oni koji su gledali jednostavno su bili u šoku kako izgleda mahuna dok se otvarala.

'Zašto sam mislio da je to neko gadno morsko stvorenje?', napisao je jedan, dok drugi odgovara 'ja sam mislio da je to nekakvo čudno jaje'.

'Super, nikad više ne jedem čokoladu, hvala', rekao je kolega TikTok korisnik. 
 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Inana38 23.02.2021.

    Žalosno :(

  • Snježa70 23.02.2021.

    Neki misle kako im serviraš tako i izgleda. Moš' mislit. Npr. tripice, pa meso dok sve napravis i ocistis da bi doslo peceno ili kuhano. Mi koji smo odrasli na selu jako dobro znamo sta moramo napraviti od biljki i zivotinja da bi doslo do finog jela, nekad ti se želudac okrene. Ali takav je zivot. Hoces jest moras to napravit, koliko god da ti se nešto gadilo, pa tako i taj kakaovac.

  • kritičar1 22.02.2021.

    tu nema ničeg gadljivog.treba ih poslati npr. gdje se radi parizer,pa da vide što se sve melje,ili meso iz brazila staro 28 godina.doda se malo kemije,umjetnih boja,dobro začini, i evo ti mesa za čevape.............

Komentiraj...
Vidi sve komentare