To je to što me zanima!

Ljudi često misle da ste stariji nego što jeste? Provjerite radite li koju od ovih najčešćih greški

Svaki cvjetni uzorak je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili pak promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, blijed ili neutralan, preskočite ga. Umjesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svjetlijih tonova
Vidi originalni članak

1. Nosite krivi grudnjak

- Vjerovali ili ne, grudnjak vas može učiniti vizualno višom, tanjom i mlađom ili obrnuto - objašnjava Karen Phillips, voditeljica razvoja u tvrtki koja proizvodi i prodaje žensku odjeću Jane.com.

Krivi broj grudnjaka utjecat će na način na koji žena sjedi, kako se drži i osjeća. Rijetko kome je ugodno cijeli dan sjediti u preuskom grudnjaku ili s premalenim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

2. Volite velike komade nakita

Iako veliki komadi nakita mogu izgledati boemski i uklanjaju potrebu za dodatnim detaljima, ponekad mogu biti pretjerani te na kraju ispadnete izgledajući antikvitetno, a ne zanimljivo. 

- Kako biste dobili onu mlađahnu vibru, radije probajte s jednostavnim tankim narukvicama, ogrlicom ili ring naušnicama - savjetuje Phillips.

VAŽNA JE I NJEGA KOŽE Ako jedete kasno navečer koža može biti sklonija starenju?

3. Robujete trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupnji treba se zapitati da li vam se stvarno sviđa taj komad, koliko puta ćete ga puta tjedno nositi ili možete li ga kombinirati s drugim stvarima u svom ormaru. Odgovorite li na ova pitanja negativno, bolje preskočite kupovinu, objašnjava Phillips.

4. Stalno ste u crnom

Crna boja stanjuje figuru i vječni je klasik, ali je ujedno i ozbiljna, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Kako biste dodali malo života u crnu odjevnu kombinaciju dodajte joj raznobojne dodatke poput marame, ogrlice, torbice ili naočala. 

- Ako se niste spremni odreći crne boje, dodajte u svoje odjevne kombinacije crvene ili koraljne detalje koji daju toplinu svim odjevnim kombinacijama - dodaje Phillips.

5. Pete vam nisu dovoljno visoke

Pete izdužuju figuru, pa ako još uvijek nosite niske cipele ili cipele s malom petom, zamijenite ih visokom petom i šiljastim vrhom.  Žene u lijepim cipelama na petu izgledaju ženstvenije i seksi.

- Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to što još imate na sebi - komentirala je Brittany Allen, dizajnerica iz Austina.

6. Nosite cvjetni uzorak

Svaki cvjetni uzorak je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili pak promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, blijed ili neutralan, preskočite ga. Umjesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svjetlijih tonova - savjetuje Allen.

7. Klasični okvir za naočale

Pravi okvir i dobra stakla mogu biti ukras sam za sebe, pa slobodno eksperimentirajte s različitim oblicima i dizajnom naočala. Klasični starinski okviri rijetko kome dobro stoje. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bucka.Li 04.05.2021.

    Nosiš ono u čemu se osjećaš ugodno..a dal' če me postarati ili ne..nebitno.. zato samo sportski stil..

Komentiraj...
Vidi sve komentare