To je to što me zanima!

Lonac prepun povrća: 10 top recepata za najukusnija variva

Ova jela se dulje vare pa su dobila naziv varivo. Neki ih zovu i čušpajz. Ta riječ vuče korijen iz njemačkog govornog područja, a znači - prilog. Iako im je to bila prvotna misija, variva su postala glavna jela
Vidi originalni članak

Čušpajzi ili variva jednostavni su za pripremu. Obiluju povrćem, a tako i vitaminima. Iako su ih mnogi kada su bili djeca izbjegavali, s godinama su shvatili dobrobit ovih toplih jela iz bakine kuhinje te ih uvrstili u svakodnevni jelovnik.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 48

  • DavorRinck 24.03.2021.

    Žao mi je, ali jedna ispravka. "Čušpajz", osim da je iskrivljeno napisana, ne dolazi iz njemačkog govornog područja. Ta riječ u Njemačkoj niti je poznata niti se upotrebljava. Pogotovo ne znaći prilog. Prilog se na njemačkom kaže "Beilage" A šta se "Čušpajza" tiće, jedino šta mogu zamisliti, da je to iz WW2 doba, jer su puno tih Njemaca došli iz "Baden-Wuertemberga" gdje se baš ne govori najčišći njemački. A da, da ne zaboravim. Nemojte NIKAD češnjak protisnut. Češnjak se sjecka nožem, i to sitno po želji. Zatim se ostavi 10-tak minuta da odleži na zraku pa se zatim upotrebljava.

  • 22.03.2021.

    Ma volim variva al poslje svi od mene bježe! Al dobre mahune uf

  • ilmare 20.03.2021.

    Sve! Divlje zelje(mišanca) sa tvrdo kuhanim jajem pogotovo ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare