To je to što me zanima!

Losos u aromatičnom umaku od cikle, meda, senfa i kopra

Losos stoji pet dana u pireu od cikle u koji je dodan nasjeckani kopar, morska sol, šećer, med, crni papar i senf. Potom se izreže na šnitice i poslužuje na kockicama poprženog kruha
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,4 kg lososa
  • 1 cikla
  • 2 vezice svježeg kopra
  • 3 žlice soli
  • 4 1/2 žlice šećera
  • 1/2 žlice meda
  • žlica crnog papra
  • 1/2 žlice zrnatog senfa
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice jabučnog octa
  • krastavac
  • 1/2 žlice soli
  • ljutika
  • 200 ml vrhnja ili milerama
  • 1/2 limuna
  • papar
  • kockice poprženog kruha
  • šaka klica potočarke

Priprema:

Ciklu ogulite i usitnite u blenderu u pire. Pomiješajte je s vezicom nasjeckana kopra, tri žlice morske soli, šećerom, medom, crnim paprom i senfom. Nanesite smjesu od cikle na plastičnu foliju, položite lososa kožom prema dolje te ga prekrijte i s druge strane slojem smjese s ciklom.

Zamotajte čvrsto lososa i pritisnite nečim teškim, tako neka odstoji u hladnjaku barem pet dana. Za krastavac miješajte četiri žlice šećera i jabučni ocat dok se šećer ne rastopi. Umiješajte sol, sitno nasjeckanu ljutiku i ploške krastavca. Pokrijte folijom i postavite na hladnom barem dva sata, najbolje preko noći.

Za umak od kopra pomiješajte nasjeckani kopar s vrhnjem, limunovim sokom i crnim paprom. Prekrijte folijom i neka odstoji nekoliko sati. Kad ga želite poslužiti, odmotajte losos i isperite ga hladnom vodom. Osušite i režite tanke ploške. Na svaki tanjur stavite šačicu popržena kruha, preko njih lososa te preko toga nekoliko žlica umaka od kopra i nekoliko kriški krastavaca. Ukrasite klicama i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • napoleonov sin 09.03.2016.

    dosadili ste s mesom fuj bljak

  • mali tomicalomica 09.03.2016.

    Otkuda vam losos ?? Bolje pastrva ili neka svježa morska riba koje ima kod nas 🐟

Komentiraj...
Vidi sve komentare