To je to što me zanima!

Louis Vuitton se izborio: Za 'fake' torbice stizat će kazne

Zabranit će se uvoz krivotvorina u SAD-u, ali i kažnjavati sve tvrtke koje pomaže u tome. Iako su druge tvrtke to pokušavale, Louis Vuittonu je prvom pošlo za rukom
Vidi originalni članak

Modna kuća Louis Vuitton je dobila presudu u SAD-u protiv međunarodnog krivotvorenje i time zaštitila tvrtku od nezakonitih krivotvorina koje koriste njihov zaštićeni logo, piše Vogue.co.uk. Međunarodni ured za vanjsku trgovinu SAD-a potvrdio je odluku koja će pomoći u stopiranju uvoza krivotvorina i kažnjavanju tvrtki koji olakšavaju njihov uvoz u državu i koriste se lažnim logom.

- Sud je prepoznao važnost intelektualnog vlasništva i poduzeo potrebne korake kako bi se kaznile i tvrtke koje ih distribuiraju, a ne samo spriječio uvoz. Očuvanje kreativnosti je jedna od najvažnijih zadaća. Nastojat ćemo i dalje štititi ime branda, ali i naše klijente - ističe direktorica za intelektualno vlasništvo Louis Vuittona, Valerie Malletier. 

Prije dvije godine istu su tužbu podigli i modni brandovi True Religion, Polo Ralph Lauren i Troy Burch, ali bez pozitivnog ishoda. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 24.04.2012.

    Gade mi se fejk torbice a roba da i ne govorim.Jeftino smece.Volim imat jednu ali original.

  • MaBla 21.04.2012.

    Pa kaj je u toj torbici da dodje preko 100 000 kn???? nebi dao kunu... ljudi izgubili pojam da je 100kn puno a ne malo..

  • lilly55 20.04.2012.

    al će se sad ovi naši "modni mačići" naplaćat kazni... ili kupovat torbe na placu hahahhahah...

Komentiraj...
Vidi sve komentare