To je to što me zanima!

Macarons - prefina francuska slastica koja je osvojila svijet

Ovdje je recept za fine kolačiće koje možete vidjeti u slastičarnicama u raznim živahnim bojama i okusima. Jestivu boju možete mijenjati pa ćete i vi imati šarenilo na tanjuru
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 110 g bademovog brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 30 g kristal šećera
  • žličica narančaste jestive boje

Ganache:

  • 150 g bijele čokolade
  • dl slatkog vrhnja
  • 1/2 žličice ekstrakta naranče
  • žličica maslaca

Priprema:

Korak 1: Vrhnje zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte čokoladu natrganu na kocke. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, pa umiješajte ekstrakt i maslac. Pokrijte plastičnom folijom kako ne bi nastala korica. Stavite u hladnjak da se potpuno ohladi. 

Korak 2: Bademovo brašno pomiješajte sa šećerom u prahu i prosijte u zdjelu. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte kristal šećer, miješajući dok ne dobijete čvrst, glatki snijeg. Dok miksate, dodajte boju. Izmiješajte snijeg od bjelanjaka s prosijanim bademima i šećerom u prahu. Miješajte ih kuhinjskom lopaticom okrećući posudu svaki puta za pola kruga.

Korak 3: Dva lima obložite papirom za pečenje. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i okruglim vrhom istiskujte krugove promjera 2 i 1⁄2 cm. Između makrona ostavite razmak od cm. Sušite ih na sobnoj temperaturi pola sata. Zagrijte pećnicu na 140°C i pecite 12 minuta. Ohlađenom kremom lijepite makrone i ostavite ih na rešetki da se osuše do kraja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Thunderica 14.12.2016.

    Uff, kako su dobri i ukusni još kad bi mi ih netko napravio. Izgleda komplicirano

  • mihael6 13.12.2016.

    Fujjjjjjjj!!!!!!!Gadno

  • montello 13.12.2016.

    mljacccccccccccccccccccccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare