To je to što me zanima!

Mačka Mali Joka svoj dom je pronašla na gradskom groblju Kvanj, a za zimu ima i kućicu

Još kao mali mačić ostavljena je na groblju gdje se s vremenom i udomaćila. Grobar Joško macu je hranio i pripitomio, a zavoljeli su je svi pa čak mnogi kada obilaze grobove maci donesu konzervu
Vidi originalni članak

Jedini živi stanovnik na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku je mačka Mali Joka. Brigu o njoj vodi grobar Joško Crnogaća kojeg kolege zovu Veliki Joka po kojemu je mačka i dobila ime Mali Joka.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nego je dobila puni pansion, Joka se inače noću zavlačila među grobnice, a ove su joj godine odlučili napraviti malo bolji smještaj kako se ne bi smrznula. Ova ženska mačka koja po imenu zvuči kao mačak, ove zime grijat će se u svojoj novoj drvenoj kućici.

Mali Joka godinama je na ovom šibenskom groblju, a kako kažu s groblja, Joško je macu hranio i pripitomio. Tamo se uvijek može naći mačje hrane, a Joško Joki donese i girica, salame, sira, svega.

Mačka je pitoma i mirna, ali u ruke ide samo Velikom Joki i ponekad njegovom kolegi, Jošku Vukoviću. Mali Joka je definitivno jedna specifična maca, njihova prava ljubimica. Mnogi ljudi su je zavoljeli, a neki kada obilaze groblje joj donesu i poneku konzervu.

Zanimljivo je kako kad krenu sprovodi, ona kao da zna šta treba. Ona sjedi na stazi, i onda kad krene sprovod krene prije grobara i točno zna na koje skretanje treba ići, što je nevjerojatno.

Malom Joki, sudeći po svemu, dobro je na groblju. Nikada se nije udaljila duže od dan, dva, a svakog je dana čekaju doručak, ručak i večera.

POGLEDAJTE 3. EPIZODU FIRME:

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 09.11.2020.

    Mali Joka jede štakore da ne uđu u grobove.

  • ZombieZealot 09.11.2020.

    Macke su u nekim kulturama svete zivotinje.Pametnije od pasa u svakom slucaju.

  • ZombieZealot 09.11.2020.

    Macke su dobri suputnici u zivotu dok imas novaca da ih hranis.Ja danas nemam novaca niti da sebe prehranim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare