To je to što me zanima!

Magareće mlijeko novi je hit za zdravlje srca i alat za vitkost

Bogato je proteinima i omega 3 masnim kiselinama pa "čuva" zdravlje arterija, sprečava taloženje masnih naslaga na struku i odličan je izvor energije za djecu
Vidi originalni članak

Magareće mlijeko bilo je "tajna" savršenog tena slavne Kleopatre, no sada je ono i odličan alat u očuvanju vitkosti, otkrilo je talijansko istraživanje. Zbog bogatstva omega 3 masnim kiselinama i kalcijem, mlijeko magareta "čuva" srce i održava energiju na dobroj razini tijekom dana te sprečava gomilanje masnih naslaga na struku. 

Zbog bogatstva proteinima, magareće mlijeko odlična je alternativa za ono kravlje, a moglo bi biti čak i zdravije od sojinog mlijeka. Zbog niske količine masti, smanjuje razinu masnoća u krvi koje mogu oštetiti arterije i srce. Osim toga, magareće mlijeko se savjetuje svima koji su alergični na kravlje mlijeko, a osobito je pogodno za djecu zbog visoke energetske vrijednosti.

Izgled mlijeka

Magareće mlijeko je izrazito bijele boje, rijetke konzistencije i slatkastog okusa. Mali volumen magaričina vimena oko jedne i pol litre zahtijeva čestu mužnju, a ukupna dnevna količina mlijeka varira od pola do tri litre. U usporedbi s kravljim mlijekom, magareće sadrži veće vrijednosti za laktozu, manje za sadržaj proteina i mliječne masti te ima malo  β-laktoglobulina.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Faustina009 30.05.2011.

    A.Grdić: "Pa Kleopatra se kupala u prepeličjem mlijeku!" a Zuhra kaže na to: " A da, pa kak se to preplice muzu daj nam objasni!" - JOJ ja sam se potrgala od smjeha na to..A sad je ovo novost magarečje mlijeko- bez obzira na sve nebi ga pila gadi mi se..

  • _july_ 29.05.2011.

    pa i magareća kita kod žena uništava kalorije rdovitom konzumacijom i kod nekih muškarca

  • zelot 28.05.2011.

    Od magarca ili magarice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare