To je to što me zanima!

Make-up trik: Uskladite sjenilo s oblikom oka za vizualni sklad

Šminka na očima, sjenilo te tuš, mogu promijeniti vizualnu ravnotežu lica, a najbolje izgleda kad je u skladu s oblikom oka i kapkom, kako bi naglasila prirodne linije i konture
Vidi originalni članak

Bez obzira imate li oko sa spuštenim kapkom, otvoreno oko, u obliku badema ili više okruglo, sjenilo i njegov oblik utječe na vizualni sklad lica, a najbolje je prilagoditi ga konturama.

- Ako imate bademaste oči, naglasite liniju i usmjerite je prema gore, kako biste otvorili oko - savjetuje vizažist Tobi Henney. Ovaj oblik oka "voli" razne make-up stilove te je idealan za igru sjenilima.

POGLEDAJTE VIDEO: Art make-up za neobične optičke varke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Okruglo oko lijepo će izgledati u kombinaciji s maskarom na gornjim i donjim trepavicama, a tušem ćete izvući oblik da dobije više bademasti oblik.

- Tip oka sa spuštenim kapkom obično prikriva sjenilo te se ono zna na tom području zamastiti, stoga predlažem tamnije, jače nijanse koje će se bolje vidjeti kad je oko otvoreno - savjetuje vizažist. Za ovaj tip oka idealne su podloge za sjenila, odnosno razne baze koje onemogućavaju da se sjenilo zamasti i pretvori u grudice.

SLAVNI SUPERMODEL Izgleda isto: Christy Turlington se vraća u kampanji za isti CK miris - nakon čak 32 godine

Oči koje idu prema gore djeluju poput mačjih te same po sebi imaju elegantan izgled, a idealne su za igru sjenilima jer su prirodno "podignute". Dobro izgledaju sa sjenilom na sredini kapka koje daje vizualnu ravnotežu.

Za oči koje su smještene blizu jedno drugom predlaže svijetle nijanse na vanjskim dijelovima oka i tamnije unutra.

OD KORALJA DO JAGODE Na tri načina: Rumenilo licu daje svježinu i prirodnu ljepotu

Obrnuto smještene - oči koje su dosta razmaknute, "voljet" će tamnije nijanse na vanjskom, a svijetle na unutarnjem djelu oka.

- Spuštene oči, kojima vanjski rub ide prema dolje, idealne su za tuševe i sjenila kojima ćete iscrtati liniju prema gore, kako bi oko djelovalo otvorenije i veće - savjetuje Henney za Mamamia magazin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare