To je to što me zanima!

Makeover vješalice: Inovativan dizajn koji čuva oblik odjeće

Studentica tehnološkog fakulteta u Teksasu, Ayodele Aigbe, osmislila je novi oblik vješalice te donosi dizajn s mekanim "ručkama" koje se prilagođavaju odjeći te ne gužvaju tekstil
Vidi originalni članak

Hangio je brend koji želi uvesti u revoluciju u garderobu, s novim vješalicama koje su savitljive te mogu mijenjati oblik po potrebi, ovisno radi li se o haljini na bretele, sakou ili košulji. Naime, standardne vješalice znaju napraviti grbe na tekstilu, ako su predugačke za kroj ramena, a i često odjeća visi s njih, razvuče se i djeluje neuredno. Stoga se Ayodele Aigbe, studentica teksaškog tehnološkog fakulteta dosjetila uvesti mekane dijelove i promijeniti dizajn tog neophodnog detalja.

- Mnogo puta sam se pitala zašto vješalice imaju tako jadan dizajn, posebice jer mi se činilo da je taj problem relativno jednostavno riješiti. Naravno, odgovor se nameće sam za sebe, kad se sjetimo da su današnje vješalice izmišljene prije 150 godina i od onda se dizajn nije ni mijenjao - komentirala je Aigbe za Fast Company.

POGLEDAJTE VIDEO: Novu odjeću iz dućana treba oprati prije nošenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za oblikovanje je koristila pjenu koja se može savijati po želji, a gornji dio je od drva. Ako treba, možete je savinuti prema gore, ako je odjeća s bretelama, ili prema dolje, ako treba napraviti ramena. Može biti i okrugla, što je super za remenje ili šalove i slično.

OUTFIT DANA Bez strogoće: Klasično odijelo inspirirano sportivo stylingom

Njezin projekt je uspješan, sada prodaje vješalice nove generacije za oko 80 kuna po komadu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare