To je to što me zanima!

Male tajne njege kože tijekom hladnijih dana

Za hladnijih dana koža gubi elastičnost pa umjesto preparata na bazi alkohola, koji je isušuju, treba koristiti hranjive i vlažne kreme
Vidi originalni članak

Zbog grijanja, suhog zraka i odjeće koja “ne diše” koža gubi elastičnost, ubrzano stari i podložnija je aknama, borama te svrbežu. Umjesto preparata za njegu koji sadrže alkohol, preporučuju se blaga mlijeka za čišćenje i  sredstva za hidrataciju koja vraćaju vlažnost koži. Tonici uklanjaju mastan sjaj i skidaju zaštitni sloj kože pa ih ostavite za toplije dane. Tijekom noći se stvaraju nove stanice pa je važno koristiti noćnu kremu obogaćenu vitaminima i hranjivim tvarima kako bi se brže obnovile.

- S kremama za područje oko očiju budite umjereni. Pretjerate li, izgledat ćete natečeno jer previše vlage napuhuje kožu.

- Sunce šteti, pa makar ga i ne osjetite na koži. I za hladnijih dana lice i usne njegujte kremom sa zaštitnim faktorom.

- Više puta na tjedan kosu nahranite ampulama, a priuštite si i pakung, koji će je obnoviti dubinskim djelovanjem.

- Odjeća od materijala koji ne dišu potiče stvaranje akni i prištića na leđima i dekolteu. Stoga, što češće birajte pamuk.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare