To je to što me zanima!

Mali i jednostavni trikovi za uštedu na ljetovanju

Želite li uštedjeti na godišnjem odmoru, unaprijed rezervirajte smještaj, ljetujte u pred ili postsezoni, ali ne zaboravite ni pitati za eventualne popuste
Vidi originalni članak

Kako biste doista smanjili troškove ljetovanja, najbitnije je nekoliko mjeseci unaprijed rezervirati smještaj ili se zaputiti na odmor u pred- ili postsezoni. Osim odabira, primjerice, lipnja ili rujna, važno je i na putovanje krenuti tijekom tjedna kako biste izbjegli gužve, a i jeftinije platili kartu putujete li avionom. Odlučite li se za hotel, dobro je uzeti u obzir i one sa samo dvije zvjezdice, no kako se ne biste neugodno iznenadili njihovom nečistoćom, problemima s kukcima ili sumnjivim susjedstvom dobro je informirati se na internetskim stranicama na kojima posjetitelji iznose svoje dojmove iz hotela diljem svijeta, poput Tripadvisor.com ili Smartertravel.com. Čim stignete na cilj, nemojte se sramiti upitati lokalno stanovništvo da vam preporuče mjesto na kojem možete pojesti ukusan i jeftin obrok, a i što bi se isplatilo vidjeti u njihovu mjestu. Raspitajte se i koji su najpovoljniji supermarketi tako da uštedite na odlascima u restorane. Također, bilo da ste u hotelu ili muzeju, upitajte zaposlenike postoji li kakav popust na gotovinu ili ako ste student, umirovljenik, branitelj, član kakve udruge... No osobito ćete uštedjeti ako sasvim izbjegnete putničke agencije i sami organizirate smještaj i prijevoz do željenog odredišta.

Umjerena brzina i tlak u gumama štede gorivo
Odlučite li se za odlazak na godišnji odmor automobilom, znatno ćete uštedjeti na benzinu ako prije puta provjerite tlak zraka u gumama. Niski tlak “guta” gorivo, kao i prebrza vožnja, “turiranje” automobila te prejaka klima.

I okolica ima svoje zanimljivosti

Ne morate otputovati daleko od kuće kako biste kvalitetno proveli godišnji odmor. Mjesto boravka i njegova okolica također ima neotkrivene čari koje se isplate vidjeti.

Kampiranje zbližava čovjeka i prirodu

Ako ste pustolovnog duha, kampiranje je za vas pravo rješenje. Diljem Hrvatske mnoštvo je lokaliteta na kojima možete za povoljnu cijenu uživati u netaknutoj prirodi. Također, ljetujete li s prijateljima, zabava je zajamčena, a i možete podijeliti troškove.

Promijenite novac kod kuće

Ako možete, pokušajte ne pretjerivati s prtljagom kako biste izbjegli dodatne troškove na aerodromu, ali i pri putovanju automobilom jer teret povećava potrošnju benzina. Putujete li u inozemstvo, zbog povoljnijeg tečaja, razmijenite novac u stranu valutu već kod kuće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare