To je to što me zanima!

Smrtonosni otrov tarantula će biti nova terapija za rak dojke?

Istraživanje je tek u pokusnoj fazi, a australski znanstvenici se nadaju da će 300 izoliranih molekula otrova iz 10 vrsta pauka pogoditi stanice raka dojke i uništiti ih
Vidi originalni članak

Otrovi iz smrtonosne vrste australskih Funnel-web pauka i tarantula koji ubijaju insekte i glodavce mogli bi se koristiti u ubijanju stanica raka dojke, tvrde iz Zavoda za molekularnu bioznanost Sveučilišta Queensland koji će izvesti pokusno istraživanje. 

Australski znanstvenici će pohraniti otrov iz deset vrsta australskih Funnel web pauka. Probat će izolirati do 300 molekula otrova i izložiti ih stanicama raka da vide kako će reagirati. Molekule otrova su dizajnirane za ciljanje specifičnih stranica i nadamo se da će neko od njih pogoditi stanice raka, ističe za Fox News voditelj istraživanja dr. David Wilson.  

Neki otrovi već se koriste u prevenciji kroničnih bolova, a otrov škorpion veže se za stanice raka, pokazuju istraživanja provedena na životinjama. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • krizbaher 30.08.2012.

    Sve ok, ali ovaj epitet "smrtonosni" u naslovu mi baš i ne drži vodu... Koliko mi je poznato, ugriz najotrovnije tarantule za čovjeka je opasan otprilike poput uboda pčele. Isto tako, ne postoji niti jedan registrirani slučaj u svijetu da je osoba umrla nakon ugriza tarantule. Pa kako je onda smrtonosan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare