To je to što me zanima!

Maline, supervoće za plodnost muškarca jer čuvaju spermije

Osim što povećavaju proizvodnju testosterona i smanjuju štetu na spermijima, maline su zaslužne i za manji rizik od spontanog pobačaja, utvrdila je nova studija
Vidi originalni članak

Zahvaljujući visokom udjelu antioksidansa, maline imaju zaštitnu ulogu u obrani spermija od tzv. oksidativnog stresa, pokazala je studija američkog Instituta Lawrence Berkeley. Prema njoj, maline sadrže velike količine vitamina C i magnezija, koji su uključeni u proces proizvodnje testosterona, piše Daily Mail.

Muškarci koji unose najveće količine vitamina C imaju i do 20 posto manje oštećenja na spermijima, a maline su uz grejp najveći prirodni izvori vitamina C, zaključili su znanstvenici. To je osobito važno za one starije od 40 godina koji žele postati očevi, ali i žene jer studije potvrđuju da jedenje malina smanjuje rizik od spontanog pobačaja.

- Maline sadrže ključne nutrijente koji povećavaju plodnost i kod muškaraca i kod žena - kaže vodeći američki stručnjak za plodnost, dr. Juliet Wilson.

Dodaje kako nisu samo vitamini i minerali odgovorni za dobar utjecaj malina za plodnost, već one pomažu i u održavanju zdrave tjelesne težine, ključne za ravnotežu spolnih hormona.

- Maline imaju najniži glikemijski indeks među voćem, što znači da se šećer iz njih polako apsorbira u tijelu, a to je u kombinaciji s visokim udjelom vlakana efikasan način kontrole apetita.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • paula20 27.08.2013.

    joj 24 sata pa jel vi imate šta pametnijeg pisat,od stavljanja slika i pustih priča ko se s kime,kako i di,nebitnih informacija i gluposti koje su iz dana u dan sve apsurdnije,stvarno ste osviješteni u glavi da je to za poludit,da mi je znat vas luđake koji radite ovaj posal zasigurno se ubijate od posla,jer se više ništa normalnog i pametnog u novinama ne može pročitat.

  • paulich25072009 27.08.2013.

    Moram dragom za desert servirat maline B-)

  • emma123 26.08.2013.

    isto vrijedi i ako malo zaviri u bocu malinovca

Komentiraj...
Vidi sve komentare