To je to što me zanima!

Malo odmaka od svih božićnih recepata: Piletina s ananasom

Wok Snogu je idealan za zdrav i umjeren obrok. Bez glutena, bez kruha, s dosta vegetarijanskih i veganskih opcija - zadovoljit će svačiji ukus...
Vidi originalni članak

U posljednje vrijeme spriječeni smo da se krećemo koliko smo navikli, i samim time više sjedimo kod kuće, na poslu, dok su teretane zatvorene, pa sigurno moramo više voditi računa o prehrani jer se kalorije skoro pa nemaju gdje trošiti. Wok Snogu je idealan za zdrav i umjeren obrok. Bez glutena, bez kruha, s dosta vegetarijanskih i veganskih opcija - zadovoljit će svačiji ukus. 

Za to u malom wok baru Snogu na početku zagrebačke Radićeve ulice i u ovo doba krize rade punom parom. Upravo su predstavili novi jelovnik, a jelo koje je definitivno najpopularnije je curry-sweet piletina.

- Sastojci su jednostavni, piletina, riza ili nudle, sezonsko povrće, kikiriki limeta i sezam, ali je umak curry-sweet specijalitet kuće, recept poznat samo nasem šefu Arminu, kako bi jelo bilo jedinstveno i prepoznatljivo. Poslije curry sweet piletine, jelo koje naprosto oduševljava sve, je Thai beef - govori nam suvlasnica restorana na početku Radićeve Sarah Čerkez. Sprema se s posebnim staklenim nudlama, tako da je pogodno za one koji žele izbjeći gluten, a tamni soja umak natjerat će vas da poližete prste.

- I naravno ananas piletina, za ljubitelje slatko kiselog ukusa i egzotičnog mixa, jer pored ananas umaka u jelo stavljamo i komadiće pravog ananasa. Naravno, novi meni koji smo napravili Taste of Asia gdje smo pokusali ubaciti malo egzoticnih sastojaka kako bi ponuda bila zanimljiva svima - kaže Sarah. Wok s nogu još nudi izvrsne spring rolls, a i u vrijeme lockdowna svaki dan od 8-23 sata (i vikendom) možete naručiti još i Teriyaki plodove mora i KungPao piletinu - kao takeout ili preko aplikacija za dostavu hrane.

(NE)TIPIČNA PRIČA Kad kuha bračni par: Dobro došli na wok koji se jede s nogu

Recept za ananas piletinu:

Sastojci:

  • piletina
  • nudle
  • sezonsko povrće
  • ananas
  • limeta
  • sezam

Piletinu i ananas nasjeckajte na komadiće. Nudle kuhajte jednu minutu manje nego što piše na vrećici. Odaberite sezonsko povrće (naša preporuka - tikvice, mrkva, poruluk, kukuruz, luk narezan na kockice). Na jakoj vatri pržite prvo piletinu, zatim dodate povrće i na kraju nudle. Smanjite vatru i dodajte ananas i umak od ananasa s limetom. Miješajte dok se sve ne sjedini i servirajte na tanjur te pospite na kraju sesamom.

DOBAR TEK! Oduševite se za vikend azijskim okusima: Fina junetina iz woka

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.12.2020.

    Obožavam ananas, voće inače, ali nikad mi to nije djelovalo nešto privlačno na ovakvim slanim jelima, pizzi i to, vjerojatno nije loše kad se navikneš na ukus...

Komentiraj...
Vidi sve komentare