To je to što me zanima!

Mama, napravi nam malog, slatkog čokoladnog zeku!

Najmlađi u obitelji sa zadovoljstvom će rezati kalupe pomoću kojih možete zajedno izraditi slasne i ukusne kolače u obliku uskrsnog zeca
Vidi originalni članak

Osim različitim ukrasima u obliku zeca, kojima se tradicionalno ukrašava stol, jedna od kreativnih zamisli je i izrada slastica koje slijede njihov oblik. Za izradu biskvitnih kolača dovoljno je nabaviti kalup u željenom obliku. No možete dati djeci da ih izrade od kartona ili čvršćeg papira. Neka prekopiraju oblik zeca iz knjige ili im pomozite da ga nacrtaju na papirnatoj podlozi veličine 20X20 cm. Nakon što se tijesto za kolače digne, razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci. Prekrijte ga šablonom pa izrežite.
Da bi zečevi bili iste debljine, najbolje ih je ispeći u pećnici s ventilatorom. Rastopljenu čokoladu možete uliti u kalup u obliku zeca. Lagano protresite kako bi se jednolično razlila i ostavite hladiti u hladnjaku.

ČOKOLADNO JAJE
Sastojci: 5 jaja, 500 g mliječne čokolade
Napravite veću rupu na jajima pomoću igle. Protresite ga i istresite sadržaj u posudu. Čokoladu otopite na pari. Ljusku iscijeđenog jajeta dobro osušite. Nakon što se osuši, jaje stavite u manju zdjelu i kroz otvor usipajte čokoladu. Nježno obrišite višak čokolade pa jaja stavite u hladnjak. Nakon nekoliko sati razbijte ljusku i imate čokoladno jaje.


USKRŠNJI ZEKO
Sastojci: 75 g pšeničnog brašna, žličica praška za pecivo, 50 g škrobnog brašna, 3 jaja, 2 žlice vruće vode, 100 g šećera, vanilin-šećer, čokoladni preljev, podloga za zeca
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno. Izmutite jaja i vodu. Šećer pomiješajte s vanilin-šećerom. Umiješajte polovicu brašna. Ispecite biskvit. Izrežite zeku po podlozi. Prelijte gotovim preljevom.

JAJA OD ORAHA
Sastojci: 50 dag oraha, 50 dag šećera, 2 jaja, 2 čokolade, 100 g badema, po želji 2 čašice ruma
Izribajte čokoladu i dobro izmiksajte s ostalim sastojcima. Od smjese oblikujte jaja. Možete kombinirati veličine pa od jednog dijela napraviti mala, a od drugog velika jaja. Uvaljajte ih u mljeveni šećer ili usitnjenu čokoladu. Ostavite jaja da se suše na zraku.

SLASNE PISANICE OD SIRA
Sastojci: 500 g kravljeg sira, 150 g sjeckane šunke, pola kiselog vrhnja, 50 g poprženog sezama, peršin, suhi sir
Sve sastojke, osim suhog sira i peršina, dobro izmiješajte. Suhi sir naribajte, dodajte smjesi pa ponovno dobro promiješajte. Od gotove smjese oblikujte jaja. Svako od njih ukrasite listićima peršina, a možete od njih napraviti i smiješne likove. Kratko ohladite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare