To je to što me zanima!

Mama otkrila trik kako odmah omekšati avokado - u fritezi!

Australska mama otkrila je trik kako ona omekšava svoj nezreli avokado u samo deset minuta. Žena je svoj savjet objavila na Facebooku - a sve što vam treba je friteza i malo folije
Vidi originalni članak

Australka je rekla da je trik otkrila jedne noći kad nije uspjela pronaći zreli avokado za svoj guacamole, nakon što je napravila tacose za večeru. No problem je riješila friteza. Prvo je avokado pokrila folijom, a fritezu je stavila na 200 °C, a zatim je ubacila avokado u nju na deset minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je izašao iz friteze, bilo ga je lako zgnječiti.

- Doista mijenja okus i teksturu, i preporučila bih da ga pustite da se ohladi u hladnjaku, ali ovaj trik djeluje - rekla je mama.

I premda priznaje da bi radije koristila zreli avokado, rekla je da trik djeluje 'u kratkom roku'.

Kako možete u kratkom roku dozreti avokado?

Postoji nekoliko načina sazrijevanja avokada, ovisno o tome koliko vremena imate.

1. Zamotajte ga u foliju i stavite u aparat za prženje na 200 °C na 10 minuta.

2. Stavite u mikrovalnu pećnicu na najviše 10 do 20 sekundi.

3. Stavite u posudu s bananom - sazreti će za dva dana.

Drugi su imali pitanja o tome kako je voće izgledalo kad je izašlo iz folije - no žena koja je objavila trik uvjeravala ih je da je iznutra još uvijek zeleno. Neki rade istu stvar koristeći mikrovalnu pećnicu.

'Nemojte koristiti foliju i stavljajte voće između 10 i 30 sekundi', rekla je jedna osoba.

Kako održavati avokado svježim?

Potapanje napola izrezanog avokada u hladnu vodu održat će voće svježim i zaustaviti da koža postane smeđa. Avokado brzo promijeni boju nakon što se razreže zbog enzima zvanog polifenol oksidaza. Jednom izrezan, enzim reagira s kisikom u zraku, pretvarajući površinu u tamno smeđu. Hladna voda sprječava prodiranje kisika u kožu i reakciju s enzimom koji čuva blijedozelenu boju, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare