To je to što me zanima!

Mame su oduševljene: Zdrave ekopelene spašavaju budžet

U potrazi za zdravijim i kvalitenijim pelenama, Evica Borčić odlučila je osnovati vlastitu tvrtku "Natura" koja proizvodi platnene pelene od najfinijeg pamuka
Vidi originalni članak

Ideja o novom poslu rodila se u trenutku kad je Evica Borčić (34) za sebe tražila zdravije higijenske uloške. Proizvođač je u ponudi imao i platnene pelene, a kako je uskoro trebala postati teta, naručila je i komplet pelena za probu za nećaka. Mali Tin nije ni slutio koliko će utjecati na daljnji razvoj ideje o pokretanju hrvatske proizvodnje platnenih pelena njegove tete Evice.  

- Imala sam osjećaj da mogu napraviti još bolji proizvod. Vidjela sam nedostatke postojećih i odlučila poboljšati proizvode i učiniti ih dostupnima ljudima u Hrvatskoj. Crtala sam krojeve na papiru, mama je šivala moje zamisli i uporno smo se trudili dok nismo napravili savršenu pelenu - govori Evica, koja je već četiri godine vlasnica tvrtke Natura pelene. Pred njom je stajalo mnogo posla, potraga za savršenim materijalima, strojevima i radnicima, ali imala je, govori, savršen proizvod u koji je vjerovala, pa joj nije bio problem odvojiti početni kapital za registraciju tvrtke. Svu je zaradu sljedećih godina koristila za unapređenje poslovanja.

- Najveći joj je problem bio naći savršeni materijal za izradu pelena koje moraju biti sto posto prirodne, izdržati minimalno 500 pranja, koje će ostati mekane i ugodne bebici, ali koje će biti šarene i lijepe da vesele sve ukućane. Potraga je završila u Italiji. I tako su nastale Natura pelene - otkriva. Ta poduzetna ekonomistica, zaposlena je u Debri, koja se brine za djecu oboljelu od bulozne epidermolize, poznatiju pod nazivom ‘djeca leptiri’ kojoj i običan dodir može prouzrokovati bolne rane, a razdoblje nošenja pelena posebno im je problematično radi rana koje se stvaraju u pelenskom području. Oni su bili dodatni poticaj Evici, jer je bila sigurna da će i njima biti lakše u prirodnim, pamučnim pelenicama. 

- Razgovarala sam sa našom medicinskom sestrom i predložila joj svoju platnenu priču, Natura pelene. Nije moglo naštetiti pa smo im podijelili pelene, koje su dale rezultate i doista im olakšale razdoblje nošenja pelena te tako potvrdili zdravstvene dobrobiti platnenih pelena - kaže. Mnoge su mame u Hrvatskoj prepoznale Natura pelene, kao bolji izbor za svoje dijete. 

- Iako na prvi glas o platnenim pelanama, pomisle da će im one oduzeti mnogo vremena, kada dopuste da im se objasne prednosti platnenih pelena, razmisle i uglavnom donesu ispravnu odluku, a nakon što ih isprobaju, budu potpuno oduševljene! - poručuje Evica i dodaje da nije zanemariva i njihova ekonomska isplativost:

- U dvije godine, koliko se obično koriste pelene, obiteljski budžet samo na pelenama uštedi do osam tisuća kuna - poručuje Evica. 

Zdrave, isplative i djeci udobne 

Sve mame koje su ih kupile postale su fanovi platnenih pelena. U dvije godine, koliko se obično koriste pelene, u obiteljskom budžetu samo se na pelenama uštedi do osam tisuća kuna, kaže Evica.

SuperMilu potražite u srijedu, 24. travnja besplatno ekskluzivno uz 24sata. Požurite jer količine su ograničene.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • babylove 09.05.2013.

    ja kupujem najjeftinije jednokratne pelene u onim paketima,88 kn veliki paket.mozda oko 200 i nesto kuna dam mjesecno za te pelene. meni to nije previse.druga stvar,nikad nema osipa po guzi,otkad se rodio. i treca stvar,imam premalo vremena i imam previse ostalog vesa da bi se ja sad zamarala gdje da ostavim prljave pelene,kad ih trebam prat i susit i ostalo. mislim da se mom djetetu nista nece dogoditi u ove 2-3 koliko cemo ukupno koristiti pelene. nema sanse da bi prala pelene i gotovo :)

  • JelenaPeric 07.05.2013.

    Pampers nije pamuk nego hemija i ovaj moj komentar ne sadrzi nista sto vredja ostale clanove i njihove postove i samim tim nisam prekrsila pravilo broj 8 .

  • EjaKasa 07.05.2013.

    Svi koji misle da platnene pelene bilo koje vrste ne valjaju su u zabludi kao što sam i ja bila dok nismo isprobali. Potrošnja deterđenta je minimalna (1 žlica po pranju), struje također (samo 2 pranja tjedno ne potroše toliko više struje nego uobičajena pranja), a i vode. Također se mogu prati s ostalim dječjim rubljem pa nema dodatne potrošnje. A što se mirisa tiče pri čuvanju do pranja - nema ih ako se samo oplahne prije odlaganja. Kakica se zajedno s papirićem unutar pelene baca i nema problema s prljanjem (ruku, he,he). Platnene su meke i ugodne za bebinu kožu, od prirodnih materijala i ne stvaraju dodatne gomile smeća. Što je najbitnije, uskoro dolazi ljeto i zašto da se male guze dinstaju u umjetnim materijalima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare