To je to što me zanima!

Marokanske kefte u umaku od rajčice - fini, egzotični okusi...

Želite li malo osvježiti svoj jelovnik i kušati nešto egzotično, iskušajte ovaj recept za odlično jelo od junetine i aromatičnih začina. Priprema nije komplicirana
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mljevene junetine
  • žličica soli
  • ljubičasti luk
  • češanj češnjaka
  • 1/2 žlice ribanog đumbira
  • žličica mljevene crvene paprike
  • žličica mljevenog kuma
  • 1/2 žličice mljevenog korijandera
  • prstohvat cimeta

Umak:

  • 600 g pelata
  • 2 dl pasiranih rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar
  • luk
  • žličica sjemenki koromača, kumina i korijandera
  • peršin

Priprema:

Korak 1: U posudi pomiješajte meso sa sitno sjeckanom polovicom luka i protisnutim češnjakom. Dodajte đumbir i začinite, te izmiješajte. Oblikujte okruglice veličine oraha. Posložite ih na tanjur obložen aluminijskom folijom.

Korak 2: U mužaru usitnite sjemenke. Drugu polovicu luka i češnjak sitno nasjeckajte. Na ulju pržite okruglice. Izvadite ih iz tave i čuvajte na toplome. Na istom ulju pirjajte usitnjene začine, dodajte luk i češnjak.

Korak 3: Umiješajte pelate i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i po potrebi malo šećera. Kad umak zavrije, ubacite mesne okruglice i kuhajte ih u umaku, na laganoj vatri oko 20 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhani bulgur ili kus kus.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tiha voda_492 16.07.2016.

    bilo bi dobro ovo sad probati,,tako primamljivo izgleda...

  • Wrazica. 16.07.2016.

    Eh sada ... meni danas na meniju spageti u umaku od rajcice. Dodala luk, cesnjak, ruzmarin, malo origana (suhi) malo crvene paprike, par listica svjezeg bosiljka, kasnije zacinila sa solju i paprom. Tko voli malo svjeze naribani parmezan... mmm kakvo meso kakvo sto ;)

  • magdallenaa 16.07.2016.

    zbilja egzotika na kvadrat...pa obicno jelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare