To je to što me zanima!

Masaža pomaže tijelo trudnice održati u formi i bez celulita

Dok čekate bebu, trebate izbjegavati kemikalije, saune, toplice i lasersku depilaciju, najbolje su lagane vježbe, dosta vode i prehrana s mnogo voća...
Vidi originalni članak

Trudnoća mijenja svaku ženu. Trudnice se proljepšaju, koža, kosa i nokti zablistaju, ali neprijatelji ženske ljepote maskiraju se u obliku celulita, strija i popucanih kapilara. Pritom je problem što većina kozmetičkih tretmana koji pomažu kod tih estetskih problema za trudnice - nije preporučljiva. 

- Problem celulita većinom se pojačava zbog nagle promjene hormona u tijelu, ali tretiranje u trudnoći mora se napraviti na prihvatljive načine. Pomoći će ručna limfna drenaža kao i nježna masaža tijela s neutralnim uljima, kojima se opušta i ‘istjeruje’ višak vode iz zglobova zbog velike količine estrogena u tijelu - kaže prof. Petra Kump, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog salona Petra Kump.

Uz masažu, u trudnoći je najbolje primjenjivati prirodne metode za sprečavanje pojave celulita - lagane vježbe, dosta vode i prehranu s mnogo voća. 

- Masaža za trudnice, osim kao prevencija pojave masnih naslaga, celulita i strija, odlična je priprema za porod, a olakšava i povratak u formu - kaže Petra Kump i dodaje da se masaža može provoditi i u predjelu abdomena, laganim kružnim kretnjama oko trbuha kako bi tkivo tamo ostalo meko i podatno, uz minimalno rastezanje kože i pojavu strija. 

Ostali tretmani koji ne štete trudnicama blagi su pilinzi na bazi prirodne soli, njega lica, manikura i pedikura, pa i geliranje noktiju. Ponekad se u trudnoći povećava dlakavost pa je preporučljiva depilacija voskom ili šećernom pastom koja manje boli. 

- Depilacija se radi hladnim voskom s trakicama, ali pazite ako koristite topli vosak koji se reciklira da se ne prenesu zaostale bakterije jer mogu uzrokovati infekcije. To je posebno nepoželjno u trudnoći. Budite sigurni da su higijenski standardi u kozmetičkom salonu na visini.

Prije i nakon depilacije kozmetičarka bi trebala nanijeti dječji puder, a poslije dječje ulje ili neko drugo sredstvo biljnog podrijetla - kaže Petra Kump. Depiliraju se svi dijelovi tijela i lica. 

Ne preporučuje se trajna depilacija zbog laserskog svjetla, a ostali zabranjeni tretmani su injekcije botoksa, izbjeljivanje zuba, sauna zbog visoke temperature, solarij i mnogo sunčanja, toplice te anticelulitni tretmani i kreme čije aktivne supstance po nanošenju ulaze u krvotok.

Za strije su najčešće ‘krivi’ geni, a depilacija ne izaziva pucanje kapilara

Kako biste izbjegli strije, kožu u trudnoći stalno hidratizirajte, najbolje umasiravanjem prirodnih ulja (ricinus, lješnjak, kokos) te shea maslacom. Pucanje kapilara na licu i nogama tijekom trudnoće ne uzrokuje depilacija nego visoka razina estrogena u krvi koji stvara posteljica. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare