To je to što me zanima!

Maska i piling od kave kožu čine svježom, zategnutom i čistom

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom
Vidi originalni članak

Maska i piling od mljevene kave zrelu će i umornu kožu vrlo brzo osvježiti, zategnuti i potaknuti joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema. Kava obiluje antioksidansima, a kofein potiče brže izlučivanje toksina i tekućine iz tijela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kave i malo vode. Talog malo razmutite te pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom.

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suha i vrlo osjetljiva, kavi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će djelovati masno mlijeko te jogurt i med. Za pripremu vam treba žličica do dvije svakog sastojka, a u hladnjaku smjesu možete držati i do dva tjedna. 

Fina maska od kave i kakaa

Sastojci: dvije žlice mljevene kave, dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka ili jogurta, žlica meda

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomiješati i nanijeti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

ZA MLADOLIK IZGLED Više je načina za ublažavanje starosnih mrlja na licu i tijelu

Piling za cijelo tijelo

Sastojci: tri žlice taloga od kave, jedna žlica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer

Priprema: Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 17.08.2021.

    Kava je dobra za kožu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare