Lifestyle

Komentari 4

Maska i piling od kave kožu čine svježom, zategnutom i čistom

Maska i piling od kave kožu čine svježom, zategnutom i čistom

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom

Maska i piling od mljevene kave zrelu će i umornu kožu vrlo brzo osvježiti, zategnuti i potaknuti joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema. Kava obiluje antioksidansima, a kofein potiče brže izlučivanje toksina i tekućine iz tijela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kave i malo vode. Talog malo razmutite te pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom.

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suha i vrlo osjetljiva, kavi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će djelovati masno mlijeko te jogurt i med. Za pripremu vam treba žličica do dvije svakog sastojka, a u hladnjaku smjesu možete držati i do dva tjedna. 

Fina maska od kave i kakaa

Sastojci: dvije žlice mljevene kave, dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka ili jogurta, žlica meda

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomiješati i nanijeti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

Piling za cijelo tijelo

Sastojci: tri žlice taloga od kave, jedna žlica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer

Priprema: Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.