Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Maska i piling od kave kožu čine svježom, zategnutom i čistom

Maska i piling od kave kožu čine svježom, zategnutom i čistom

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom

VIDEO

Maska i piling od mljevene kave zrelu će i umornu kožu vrlo brzo osvježiti, zategnuti i potaknuti joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema. Kava obiluje antioksidansima, a kofein potiče brže izlučivanje toksina i tekućine iz tijela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kave i malo vode. Talog malo razmutite te pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednako će djelovati i maska od crne kave za kosu. Skuhajte blažu kavu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kava će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suha i vrlo osjetljiva, kavi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će djelovati masno mlijeko te jogurt i med. Za pripremu vam treba žličica do dvije svakog sastojka, a u hladnjaku smjesu možete držati i do dva tjedna. 

Fina maska od kave i kakaa

Sastojci: dvije žlice mljevene kave, dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka ili jogurta, žlica meda

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomiješati i nanijeti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

Više je načina za ublažavanje starosnih mrlja na licu i tijelu
Više je načina za ublažavanje starosnih mrlja na licu i tijelu

Piling za cijelo tijelo

Sastojci: tri žlice taloga od kave, jedna žlica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer

Priprema: Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru