To je to što me zanima!

Masline, luk i peršin ubrzavaju mršavljenje i otapaju masnoće

Prepune su posebnog aktivatora koji kontrolira preradu masnoća i šećera u našem tijelu te pospješuje izgradnju mišića, bolji rad mozga i štiti nas od teških bolesti
Vidi originalni članak

Želite li smršavjeti koji kilogram i osjećati se bolje, ne morate nužno na rigorozne dijete. Dovoljno je promijeniti prehranu i u nju ubaciti više određenog voća i povrća, osobito maslina, tvrdi profesor Frank Hu sa Sveučilišta Harvard.

Masline sadrže tzv. sirtuin aktivator koji u našem tijelu utječe na preradu masnoća i šećera te je zaslužan za gubitak težine. Prema njemu, sirutin topi masnoće, smanjuje apetit, jača zdravlje, pospješuje rad mozga i izgradnju mišića. 

Uz to, zaslužan je za čišćenje tijela od slobodnih radikala, štetnih tvari koje nastaju u našem organizmu i mogu dovesti do raka i drugih bolesti. 

Isti protein nalazi se u maslinovom ulju, peršinu, luku, kelju, kakau, crnom ribizlu, proizvodima od soje, kaparima, zelenom čaju a sastojak je i tofua, prenosi Daily Mail. Naravno, ne zaboravite ni na žitarice koje zbog velike količine vlakana pospješuju probavu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Lila Grace Rose 06.05.2015.

    Moram priznati da sam bila skeptična prema onoj famoznoj zelenoj kavi. Zapravo sam uvijek skeptična prema raznoraznim preparatima. Ali nije mi vrag dao mira i odlučila sam kupiti jedno pakiranje. Nakon mjesec dana, uz pola sata umjerenog trčanja svakodnevno i bez nekakvih posebnih dijeta, uspjela sam skinuti 3 kg. Znači, pola sata trčanja/hodanja, umjerenost u jelu, ali bez posebnih dijeta, zeleni čaj, voda s limunom i ekstrakt zelene kave. No, to je kod mene, ali kod svakoga je drugačije, jer nemamo svi isti metabolizam. Ja zadovoljna. :)

  • lukica25 06.05.2015.

    evo baš se nalokao

  • nebraska96 06.05.2015.

    sve navedeno volim i koristim pri pripremi hrane ali masline znaju vezati vodu jer su slane pa ne treba pretjerati, jedino ako nisi taj sretnik pa imaš svoje domaće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare