To je to što me zanima!

Masna kosa pere se naopako, a zbog čestog pranja trpi koža

Obrnuto šamponiranje čuva normalnu i masnu kosu, a previše sapuna može izazvati infekciju kože, a mit je da je zdravoj kosi potrebno šišanje svaka dva mjesece
Vidi originalni članak

Ako vam je kosa zdrava, ne trebate je šišati niti podrezivati vrhove od tri do četiri mjeseca. Samo žene sa zahtjevnijim frizurama te one s kosom oštećenom izbjeljivanjem trebaju je šišati svakih šest-osam tjedana, savjetuje stilist slavnih Kevin Mancuso. Također, žene s normalnom, a osobito masnom kosom, često griješe stavljajući prvo šampon pa onda regenerator.

- Obrnuti postupak ispire sav višak proizvoda koji je mogu činiti teškom i opuštenom, a kosa je dobila sve što treba - upozorava Mancuso. Pretjerana hidratizacija potrebna je samo suhoj kosi. Svakodnevno pranje treba samo masnoj kosi kako ne bi postala premasna.  No suhu i grubu kosu perite dvaput na tjedan da bi dulje zadržala boju i izgledala svježe, a vlasište se prirodno hidratiziralo. Zbog prečestog pranja trpi i koža. Svakodnevno tuširanje antibakterijskim sapunima i gelovima isušuje kožu, a na presuhoj koži mogu nastati mirkoskopski otvori, što je čini osjetljivom na bakterije.

Podloga samo na lice s ožiljcima

Ožiljke od akni i prištiće lagano zakamuflirajte puderom ili toniranom kremom, a ostali dio neka ostane prirodan, preporučuje vizažistica Sarah Lucero.

Kožica se ne reže nego gura 

Što se više reže, to je nokat izloženiji infekcijama, upozorava dr. Heidi Waldorf. Reže se samo ako je kožica zadignuta. Riješite se kožice redovitom hidratacijom i uljnom olovkom.

Prirodni “piling” bolje pomlađuje

Koža se efikasnije obnavlja prirodnim putem nego čestim pilingom, savjetuje dr. Waldorf. Piling treba suhoj ili oštećenoj koži jedanput na tjedan, a zdravu kožu može samo oštetiti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mamurna 06.03.2011.

    ah ta masna kosa,izludjuje me,svaki drugi dan je moram prati,prije par godina sam imala sampon za masnu kosu iz amwaya,te ga opet koristim tek deset dana,odlican je,vec se sada pokazuje da svaki cetvrti samo moram prati ne kao prije,kosa je leprsava od njega,svakom bi ga prepurucila,isplativ je do bolaaaaaaaaaaa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare