To je to što me zanima!

Maštovita mesna pečenja i recepti za prste polizati

Nova kuharica 24sata prodaje se na kioscima po cijeni od 29,90 kn. U pripremi slasnih recepata koristit će i početnicima i vrsnim znalcima
Vidi originalni članak

Lakoća pripreme, malo zasićenih masti i lagana perad, a posebice piletina zdrava je i ukusna poslastica. Uz sasvim malo truda i mašte lako je od običnog ručka skuhati raskošnu gozbu. U novoj kuharici “Perad” možete prikupiti pregršt novih zamisli i savjeta za pripremu od francuskih i meksičkih specijaliteta do tradicionalne kuhinje za blagdane, ali i cijelu godinu.
Goste i ukućane sigurno će zainteresirati nadjeveni, punjeni, pohani i marinirani odresci sa začinskim biljem, voćem ili orašastim plodovima

Slasni blagdanski ragu od patke s vinom i povrćem
SASTOJCI: patka, 2 velika luka, 2 velike mrkve, ploška celerova korijena, 3 češnja bijelog luka, velika žlica brašna, 300 ml bistre juhe, 100 ml bijelog vina
PRIPREMA: Narežite patku i izrežite svu mast. Operite komade mesa pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Posolite meso. Ogulite i nasjeckajte luk te bijeli luk. Očistite, operite i nasjeckajte mrkvu i celerov korijen. U velikoj posudi pržite komade patke na ulju dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih na tanjur. U istoj posudi dobro prepržite luk, mrkvu, celerov korijen i bijeli luk. Umiješajte malo brašna, dobro promiješajte pa zalijte vinom i juhom. Posolite i paprite, dodajte usitnjeno začinsko bilje i malo naribane limunove korice. Dobro promiješajte. Komade patke vratite u posudu, poklopite pa meso pirjajte dok ne omekša. Povremeno dolijevajte tekućine.

Hrskava slatko-kisela pileća krilca
SASTOJCI: kilogram pilećih krila, žlica gorušice, žlica meda, žlica jabučnog octa, žlica ulja, 2 češnja bijelog luka, sol, papar
PRIPREMA:Isperite krila pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Premjestite ih u veliku zdjelu. U zdjelici pomiješajte med, gorušicu, jabučni ocat i ulje. Posolite i popaprite pa dodajte nasjeckani bijeli luk. Pripremljeni preljev prelijte preko pilećih krila, dobro ih izmiješajte pa ih ostavite u hladnjaku da odstoje najmanje pet sati. Zatim stavite meso u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ga u pećnici na 180 C oko 20 minuta.

Gurmanska guščja prsa s narančama
SASTOJCI: 4 kom. guščjih prsa (bez kože), 30 g maslaca, 2 naranče, 100 ml soka od naranče, 100 ml bistre juhe, 100 ml vrhnja za šlag, sol, papar, peršinovo lišće
PRIPREMA: Ogulite naranče i razdvojite ih na kriške. Posolite i popaprite guščja prsa pa ih uvaljajte u brašno. Naglo ih prepržite na rastopljenome maslacu. Zalijte ih juhom i narančinim sokom. Posolite i popaprite pa dodajte nasjeckanu koricu od naranči i kardamom. Poklopite posudu i nastavite pirjati na umjerenoj vatri oko 20 min. Dodajte nasjeckani peršin i vlasac, kriške naranči i vrhnje za šlag. Promiješajte i nastavite pirjati na laganoj vatri oko 10 min.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare