To je to što me zanima!

Maštovite ideje za super-slasna, brza i jeftina jela

Svinjski i pileći odresci jeftinija su, ali jednako slasna varijanta dok će povrće s krumpirom ili jajima uvijek dati sjajna, a pristupačna jela
Vidi originalni članak
PEČENI SVINJSKI KOTLETI S KOMORAČEM
SASTOJCI: 2 tanko narezana gomolja komorača, 60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 800 g oguljenih i nasjeckanih rajčica sa sokom, 10 grančica majčine dušice, 4 svinjska kotleta od 1,5 cm debljine
Oštrim nožem zarežite kožu rajčice kako biste dobili uzorak romba. Pazite da ne zarežete meso. U zdjeli pomiješajte balzamični ocat i 60 ml ulja. Piletinu stavite u smjesu, pokrijte folijom i sat vremena držite u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 180 C. Rajčice stavite na papir za pečenje i poškropite preostalim uljem. Začinite paprom. Pecite 10-15 minuta da omekšaju. Izvadite i stavite na stranu. Na tavi za roštilj pržite piletinu pet minuta sa svake strane. Narežite meso i poslužite s pečenim rajčicama.

PILETINA U BALZAMIČNOM OCTU S RAJČICAMA
SASTOJCI: 4 pileća prsa bez kože i kosti, 1,25 dl balzamičnog octa, 0,9 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja, 16 koktel-rajčica, papar
Zagrijte pećnicu na 200 C. Na zagrijane dvije žlice ulja pržite komorač pet minuta da malo omekša. Premjestite ga u veću posudu za pečenje. Dodajte rajčicu i majčinu dušicu i dobro promiješajte. Svinjetinu dvije minute pržite sa svake strane u tavi. Premjestite u posudu za pečenje s komoračem i rajčicama. Pokrijte folijom. Pecite 20-25 minuta.

PAPPARDELLE S KOBASICAMA CHORIZO
SASTOJCI: 500 g pappardella, 250 g kobasice chorizo narezane na ploške, 12 narezanih rajčica, 2 žlice sjeckanog svježeg peršina, 60 g naribanog sira ili parmezana
Pappardelle skuhajte al dente. U suhoj tavi pržite kobasicu dok ne postane hrskava. Umiješajte rajčicu i kuhajte četiri minute. Sklonite s vatre. Ocijedite tjesteninu i stavite u tavu s kobasicom. Dodajte peršin, pospite parmezanom i poslužite vruće.

FETTUCCINE U UMAKU OD GLJIVA I PILETINE

SASTOJCI: 500 g fetuccina, 2 pileća prsa, 350 g tanko narezanih gljiva, 60 g svježe naribanog parmezana
Kuhajte fettuccine u slanoj vodi dok ne budu al dente. U tavu stavite piletinu, gljive i 180 ml vrhnja pa kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta. Dodajte 125 ml vrhnja i parmezan te kuhajte dvije minute. Ocijedite tjesteninu i stavite u tavu s umakom

OMLET S PAPRIKOM I BOSILJKOM
SASTOJCI: 3 crvene paprike babure, 2 žlice ulja, 4 žlice listova svježeg bosiljka, 8 većih jaja lagano istučenih, pola žličice soli
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite paprike na rešetki dok sva koža ne pocrni. Zamotajte ih u papirnatu vrećicu na pet minuta, ogulite kožu i izvadite sjemenke. Narežite na trake. U velikoj tavi, koja može u pećnicu, ugrijte ulje. Dodajte paprike i bosiljak. Ulijte istučena jaja i posolite. Pržite pet minuta. Pecite 20-25 minuta dok se jaja ne stvrdnu

SLADOLED S JAGODAMA
SASTOJCI: 250 g očišćenih jagoda, 100 g šećera u prahu, 0,9 dl limunova soka, 2,5 dl običnog jogurta, 1,5 dl tučenog vrhnja
Umikseru mutite jagode, šećer u prahu i limunov sok dok ne dobijete glatku smjesu. Temeljito umiješajte jogurt i istučeni šlag. Smjesu stavite u zamrzivač na devet sati, a svaka tri sata dobro promiješajte.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare