To je to što me zanima!

Maštoviti dodaci 'podižu’ slasne proljetne salate

Pire od bijeloga graha ili namaz od slanutka daju punu aromu salati, a dodati se mogu glazirani orašasti plodovi ili pak miksani kuhani žumanjci
Vidi originalni članak

Osim što pršte vitaminima i mineralima, raskošne salate su ukusan glavni obrok koji oduševljava raznolikostima okusa i teksturama - a nezamjenjivo su oruđe za postizanje vitkosti. Male tajne vrhunskih salata su dodavanje slasnih sastojaka poput pirea od bijeloga ili crvenoga graha te humusa koji se dobiva miješanjem prženog sezama i kuhanog miksanog slanutka. Namazu se mogu dodavati usitnjeni kiseli krastavci, tahini (umak od sezama), maslinovo ulje, češnjak, soja umak ili dodaci prema želji poput crvene paprike, bosiljka i kosanog peršina. Humus ima blag i pomalo suh ukus, ali je jako zanimljiv i može poslužiti kao dodatak salatama na bazi povrća i mesa.

>>Kuhani krumpir nareže se na kockice, zalije maslinovim uljem i ružmarinom te ispeče na tavi. Dodaje se salati od povrća, šparoga i kuhanih jaja.
>>Glazirani lješnjaci dodaju se voćnim i povrtnim salatama. Ispecite ih, prelijte medom te javorovim sirupom. Razdvojite prije no što se ohlade.
>>Da bi salata bila zasitna, valja pojačati količinu proteina, poput piletine, puretine, tune ili lososa. Umjesto majoneze začinite malomasnim vrhnjem, jogurtom ili kuhanim žumanjcima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare