To je to što me zanima!

Maženje služi za odmor, a tek svako šesto rezultira seksom

Parovi se u prosjeku maze osam puta na tjedan i najčešće pred TV-om, a seansa maženja traje oko 45 minuta. Taj čin češće se koristi za utjehu, nego kao predigra
Vidi originalni članak

Ako se nadate da će vas trenuci bliskosti i maženja s partnerom dovesti do seanse strastvenog seksa, pet od šest puta ćete se razočarati, otkrila je studija Sveučilišta Michigan na 500 žena i muškaraca u vezama. Izmjenjivanje nježnosti s partnerom češće se koristi kao uvod u razgovor o proteklom danu, nego kao predigra, objasnili su istraživači. 

Parovi se u prosjeku maze oko osam puta na tjedan, a "seansa" maženja koja uključuje zagrljaje i poljupce traje oko 45 minuta, piše Daily Mail. 

Intimnost koja se maženjem potiče ima dobar efekt i na libido, jer parovi koji se češće maze su zadovoljniji svojim seksualnim životom. Najpopularnija mjesta za maženje su kauč, fotelja te naposljetku krevet. Ipak, čini se kako u maženju više uživaju žene nego muškarci, a parovi se najčešće maze dok gledaju TV. 

- I muškarci i žene se nakon maženja osjećaju zaštićeno i opušteno, pa taj čin bliskosti pridonosi ukupnom zadovoljstvu odnosom i osjećaju pripadnosti - zaključila je voditeljica studije, dr. Sari van Anders.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Davor7 26.10.2012.

    Bezazleno mazenje cesto dovodi do seksa, a i cemu se suzdrzavat ..hehe

  • meryy 25.10.2012.

    ja mislim da to sve zavisi od osobe do osobe.recimo ja sam velika maza ali ako partner pogodi moje točkice pri maženju svaki put,nema sumnje da če bit derneka do besvjesti :)

  • mimi_zg 25.10.2012.

    znaci nisam jedina koja voli grubo, vecina ih je takva, super, lijepo je to znati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare