To je to što me zanima!

Menstrualne grčeve ublažit će orgazam, joga i čaj od đumbira

Orgazam uzrokuje opuštanje mišića što smiruje grčeve, a tijelo otpušta hormone sreće oksitocin i dopamin koji pružaju osjećaj zadovoljstva i otklanjaju bol
Vidi originalni članak

Grčevi su nezaobilazan pratitelj PMS-a koji muči više od 70 posto žena. Iako ih mogu ublažiti tablete protiv bolova, možete ih spriječiti prirodnim metodama.  Pomoći će tuširanje toplom vodom jer toplina pospješuje dotok krvi u područje zdjelice što opušta mišiće i smanjuje grčeve, ističe američka ginekologinja Alyssa Dweck. Isti efekt imaju i topli zavoji. 

Tjelovježba

Redovito vježbanje ublažava grčeve jer potiče otpuštanje endorfina, hormona za dobro raspoloženje. Ono smanjuje njihov intenzitet, a s treninzima se preporučuje početi najmanje tjedan dana prije menstruacije. Žene koje redovito vježbaju rjeđe imaju problema s grčevima. 

Dreamstime

Orgazam

Seks za vrijeme menstruacije ublažava neugodne grčeve i napetost. Orgazam uzrokuje opuštanje mišića što smiruje grčeve, a tijelo otpušta hormone sreće oksitocin i dopamin koji pružaju osjećaj zadovoljstva i otklanjaju bol, piše Women's Health

Čaj do đumbira ili cimeta

Čajevi blagotvorno djeluju  na zdravlje i njihova toplina ublažava grčeve, ali tajna ipak leži u začinima. Đumbir smanjuje bolove, a cimet djeluje protuupalno i ublažava grčenje maternice. 

Fotolia

Joga

Ovaj tip vježbe posebno je djelotvoran kod grčeva, ali i u smanjenju krvarenja. Duboka relaksacija povezuje se s padom razine hormona koji igraju ključnu ulogu u menstruaciji. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Little Tut 08.12.2014.

    Kojoj normalnoj ženi, kada se savija od bolova, na pamet pada seks???

  • šaptačica 08.12.2014.

    provjereno a đumbir dođe kao čuvar kuće,zbilja je biljka za sve boleštine

  • zutko 08.12.2014.

    Seks za vrijeme menstruacije...ne hvala..imam jake grčeve, ali kad je baš "gusto" popijem tabletu protiv bolova i to je to....:):)...radije ću vježbati duplu jogu....urednije je :):):)

Komentiraj...
Vidi sve komentare