To je to što me zanima!

Mesne štruce: specijaliteti od mljevenog mesa i povrća

I ove subote ne propustite najveći kulinarski tjednik Skuhatćute za samo 1,99 kn uz omiljene dnevne novine 24sata.
Vidi originalni članak

Uz male tajne iskusnih domaćica svatko može pripremiti sočne mesne štruce. Slast im daje fino mljeveno meso, obilje začina i povrća. Kako bi bile što slasnije omataju se kriškama pršuta ili slanine, a osobitu čar daju beskrajne mogućnosti kombiniranja sastojaka. 

Osim recepata za mesne štruce u novom broju magazina za uživanje možete pronaći 16 recepata iz "male kućne pekarnice". Bilo da volite slatko ili slano, peciva, kruh i kiflice mogu se naći ujutro na stolu ili ispeći za goste. Od mediteranskih kiflica punjenih sirom i šunkom do zvrkova s češnjakom i špinatom do čokoladnih lisnatih užitaka, rolica s cimetom i slatkih križić-peciva - svatko može pronaći nešto po svojem ukusu. 

Slično pravilo vrijedi i za knedle. Iako se najčešće pripremaju od krumpirova tijesta, knedle se mogu pripremiti i od kruha, kukuruznog brašna, grisa, pa čak i skuhane bundeve, špinata, kus-kusa, kokosa, sira... Poslužuju se kao prilog ili desert, a mogu se kuhati u vodi, na pari, pržiti ili peći.  Prava delicija bit će i okruglice u čijem se središtu nalazi kockica čokolade ili pralina. Ako više volite slane knedle,  možete ubaciti komadić fete ili bilo kojega tvrđega slanog sira. Šunka, slanina i luk također su izvrstan dodatak tijestu od krumpira, ali i grisa ili kruha. 

Poželite li se nešto malo manje tradicionalnih specijaliteta isprobajte rocky road (u prijevodu: krivudava, kamena cesta). Radi se od marshmallowa (slatkiša od šećera, bjelanjka i bijelog sljeza), čokolade i orašastih plodova, a uz dodatak biskvita za torte ili onog od keksa pretvara se u pravu fantaziju okusa. Ništa manje slasan nije ni tradicionalni britanski battenberg. Dva raznobojna pečena biskvita režu se na četiri dijela, lijepe džemom od marelica u kockasti uzorak te umataju u marcipan ili čokoladu, a iako djeluje komplicirano - priprema je jednostavna. 

Također, ne zaboravite poslati omiljene recepte - najsretnije čitatelje nagrađujemo!  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare