Uz male tajne iskusnih domaćica svatko može pripremiti sočne mesne štruce. Slast im daje fino mljeveno meso, obilje začina i povrća. Kako bi bile što slasnije omataju se kriškama pršuta ili slanine, a osobitu čar daju beskrajne mogućnosti kombiniranja sastojaka.
Osim recepata za mesne štruce u novom broju magazina za uživanje možete pronaći 16 recepata iz "male kućne pekarnice". Bilo da volite slatko ili slano, peciva, kruh i kiflice mogu se naći ujutro na stolu ili ispeći za goste. Od mediteranskih kiflica punjenih sirom i šunkom do zvrkova s češnjakom i špinatom do čokoladnih lisnatih užitaka, rolica s cimetom i slatkih križić-peciva - svatko može pronaći nešto po svojem ukusu.
Slično pravilo vrijedi i za knedle. Iako se najčešće pripremaju od krumpirova tijesta, knedle se mogu pripremiti i od kruha, kukuruznog brašna, grisa, pa čak i skuhane bundeve, špinata, kus-kusa, kokosa, sira... Poslužuju se kao prilog ili desert, a mogu se kuhati u vodi, na pari, pržiti ili peći. Prava delicija bit će i okruglice u čijem se središtu nalazi kockica čokolade ili pralina. Ako više volite slane knedle, možete ubaciti komadić fete ili bilo kojega tvrđega slanog sira. Šunka, slanina i luk također su izvrstan dodatak tijestu od krumpira, ali i grisa ili kruha.
Poželite li se nešto malo manje tradicionalnih specijaliteta isprobajte rocky road (u prijevodu: krivudava, kamena cesta). Radi se od marshmallowa (slatkiša od šećera, bjelanjka i bijelog sljeza), čokolade i orašastih plodova, a uz dodatak biskvita za torte ili onog od keksa pretvara se u pravu fantaziju okusa. Ništa manje slasan nije ni tradicionalni britanski battenberg. Dva raznobojna pečena biskvita režu se na četiri dijela, lijepe džemom od marelica u kockasti uzorak te umataju u marcipan ili čokoladu, a iako djeluje komplicirano - priprema je jednostavna.
Također, ne zaboravite poslati omiljene recepte - najsretnije čitatelje nagrađujemo!