To je to što me zanima!

Mikrovalna pećnica ubrzava dizanje tijesta i omekšava kruh

Lakše rezanje luka i guljenje češnjaka, brže podizanje tijesta i dobivanje više soka iz limuna? Sve je moguće uz jednostavne trikove za koje će vam od pomoći biti mikrovalna pećnica
Vidi originalni članak

Iako se mikrovalna pećnica najčešće koristi za zagrijavanje i odmrzavanje hrane, postoji još nekoliko načina na koje je možete koristiti i olakšati si svakodnevne situacije u kuhinji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Omekšajte ustajali kruh

Ako kruh stoji duže vrijeme i pritom nije dobro zapakiran, može se vrlo brzo osušiti, osobito u hladnijim mjesecima. Obložite kruh
vlažnim papirnatim maramicama i stavite ga u mikrovalnu na 20 sekundi.

2. Olakšajte si rezanje luka 

Zaboravite suze za vrijeme sjeckanja luka. Odrežite krajeve i stavite luk u mikrovalnu na 30 sekundi. Konačno ćete biti u mogućnosti nasjeckati luk bez peckanja i suza u očima. 

3. Dobijte više limunovog soka

Prilikom cijeđenja soka stavite limun ili limetu u mikrovalnu na 10 sekundi. Toplina će ih omekšati što će vam olakšati cijeđenje i dobit ćete više soka.

4. Mekani češnjak za lakše guljenje

Mnogi ljudi ne uživaju u guljenju češnjaka jer to može biti i dugotrajno i zamorno. Ako stavite cijeli češnjak u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu u vremenu od 15 sekundi, proces guljenja bit će puno lakši. Režnjevi češnjaka sami će iskočiti iz ljuskice ili će se barem skroz omekšati. 

PRATITE UPUTE Recept: Uz ovih 6 trikova dobit ćete savršeno mekanu kajganu

5. Tostirajte orašaste plodove

To mogu bi lješnjaci, bademi, kikiriki ili nešto drugo po vašem ukusu. U zdjelu s orašastim plodovima dodajte malo ulja i zagrijte na 60 sekundi. Prije zagrijavanja po želji možete dodati malo chillija u prahu ili soli. 

6. Ubrzajte dizanje tijesta 

Da se tijesto digne prije pečenja može biti dug proces, što možete ubrzati tako što ćete ga zagrijati na laganoj temperaturi tri minute.

Sve što trebate učiniti je napuniti šalicu s vodom, staviti je u mikrovalnu pećnicu i zagrijati na dvije minute. Zatim stavite tijesto uz čašu. Topla voda i  toplina iz mikrovalne pećnice stvorit će toplo i vlažno okruženje koje će pomoći tijestu da se brže digne. Tijesto tako ostavite 30 minuta i pazite da slučajno ne uključite mikrovalnu pećnicu.

IMA SVOJA PRAVILA Tava od lijevanog željeza je odlična za prženje piletine, ali ne i za kisele umake i omlete

7. Omekšajte stvrdnuti smeđi šećer 

Želite ispeći kolače, a upakirani smeđi šećer je pomalo tvrd i stisnuo se?  Ne očajavajte! Kako bi ga omekšali stavite šećer u zdjelu. Prekrijte je vlažnim papirnatim ručnikom i stavite u mikrovalnu pećnicu na 20 sekundi. Nakon toga promiješajte žlicom. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 13.04.2021.

    nema nista slade kad je kruh topao iz peći

Komentiraj...
Vidi sve komentare