To je to što me zanima!

Mikrovalnu jednostavnije i brže možete očistiti uz mokri ručnik

Ako se borite s tvrdokornim mrljama, u šalicu vode stavite kriške limuna, limete ili naranče te u vodu nacijedite malo soka iz narezanog voća. Mješavinu zagrijte u pećnici i prebrišite suhom krpom
Vidi originalni članak

Kako biste na brzinu očistili mikrovalnu pećnicu, smočite mali ručnik i zagrijte ga na minutu do dvije.

Komadi hrane i masnoća koji su se zalijepili za pećnicu tako će omekšati i lakše ćete ih ukloniti. Prebrišite pećnicu mokrom krpom.

Ako se pak borite s tvrdokornim mrljama, u šalicu vode stavite kriške limuna, limete ili naranče te u vodu nacijedite malo soka iz narezanog voća. Ako nemate voća, u šalicu vode možete dodati i alkoholni ili jabučni ocat. Upalite mikrovalnu na nekoliko minuta i kada vidite da se prozor na pećnici zamaglio, ugasite ju i ostavite da tako stoji pet minuta prije nego ju otvorite. Tada samo krpom prebrišite unutrašnjost pećnice.

ŽELE SAMOODRŽIVO IMANJE Eko-časne iz Lužnice: Račune smanjile s 40.000 na 1000 kn

Bitno je dobro očistiti i vrata mikrovalne, a najviše pozornosti obratite na gumu oko vrata. Spužvicu namočite u vodu i dodajte malo soda bikarbone te dobro prebrišite gumu. Kada ste odstranili svu prljavštinu, dobro sve osušite suhom krpom. Masna vrata operite mješavinom vode i octa u omjeru pola pola.

SIMPTOM BOLESTI Jednostavan test prstima koji ponekad ukazuje na rak pluća

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ..D a r k w o o d.. 27.11.2019.

    Mikrovalnu jednostavno i brzo BACITE KROZ PROZOR, za vaše dobro!

Komentiraj...
Vidi sve komentare