To je to što me zanima!

Misterij Jennine haljine: Cijelu noć u njoj, a nije se izgužvala

Slatke muke Jennifer Aniston svi mi ponekad proživljavamo – kako izabrati haljinu koja se ne gužva? Ona zna da je riječ ne samo o mješavini tekstila, već i tkanju, ali i načinu krojenja
Vidi originalni članak

Jenniferin je odabir za dodjelu SAG nagrada bio savršen, ne samo da se radi o Gallianovoj kreaciji za Dior, već je Jenn stigla na crveni tepih potpuno ispeglana. Iako je objavila fotografiju na Instagramu, na kojoj se vidi da je ležala u vožnji, haljina je do jutra ostala u savršenom stanju, bez nabora. Riječ je vjerojatno o svilenom satenu (saten je vrsta tkanja, a svila tekstilno vlakno).

Haljina koja će se manje gužvati mora biti napravljena od debljeg satena, a ne onog vrlo tankog. Što tanji, to veća mogućnost nabora. Nadalje, ako tkanje ima malo elastana, umjetnog vlakna, on će se pobrinuti za manje gužvanje. Čak i svileni saten može imati oko 1 ili 2 posto elastana, koji se pobrine upravo o ne-gužvanju.

Još jedna stvar je vrlo važna, a to je kroj. Ako je haljina rađena po Jenn, a sigurno je, onda ima manje materijala koji će se nagužvati dok sjedi. Krojem dizajner i konstruktor itekako mogu poraditi na činjenici da kreacija bude savršeno ravna tijekom čitave večeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad je Jenn ustala, vidio se taj kosi kroj iliti bias-cut. Upravo taj način krojenja dodatno smanjuje mogućnost gužvanja, jer naprosto tekstil pada bolje, radi krojenja pod kutem od 45 stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 22.01.2020.

    sad nek se svi misle briga nju...

  • alice111 22.01.2020.

    uglavom, showbizz! haljina je predivna

  • alice111 22.01.2020.

    ima peglu i stiliste i pomagače, a i sjedi "trpi" za slavu i lijep izgled haljine na dodjeli, nešto od to dvoje, a možda i oboje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare