To je to što me zanima!

Mnogi vjernici danas skidaju ukrase s bora: To se ne radi na Sveta tri kralja, a evo i zašto

U Vatikanu božićno drvce stoji ukrašeno kroz cijeli siječanj. To je običaj koji je papa Ivan Pavao II. donio iz svoje rodne zemlje. Naime, Poljaci imaju običaj ostaviti ukrašene domove i ulice do blagdana Svijećnice
Vidi originalni članak

Fra Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan u Rijeci, je za portal Hrvatska katolička mreža pojasnio zašto se bor ne bi trebao raskititi na blagdan Sveta tri kralja. Kaže kako mnoge obitelji raskite bor na sam današnji blagdan, iako božićno vrijeme traje sve do blagdana Krštenja Gospodinova što se slavi prvu nedjelju nakon Sveta tri kralja. Ove godine pada na 8. siječanj i to bi bio datum kad se zapravo ukrasi skidaju s bora i spremaju za iduću godinu.

POGLEDAJTE VIDEO Svećenik je priznao kako se zaljubio:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Stoga ne treba raskititi bor i ukloniti jaslice sve do tada. Po starom običaju čak do Svijećnice se može držati bor u svom domu - rekao je fra Ivan Dominik Iličić.

VJEČNA DILEMA Pitanje koje je podijelilo ljude: Kada skidate božićne ukrase?

U Vatikanu božićno drvce stoji ukrašeno kroz cijeli siječanj. To je običaj koji je papa Ivan Pavao II. donio iz svoje rodne zemlje. Naime, Poljaci imaju običaj ostaviti ukrašene domove i ulice do blagdana Svijećnice što se slavi 2. veljače.

POGLEDAJTE INTERVJU: 'S MARKOM VARGEKOM SAM ZAVOLJELA NOGOMET'

Idi na 24sata

Komentari 153

  • reno1 07.01.2023.

    Ja ga raskitim kada idem na godisnji na more u srpnju 😉😉😉

  • Karabaha 06.01.2023.

    moj je nakicen cile godine, od bozica do bozica, vazda

  • Bucka.Li 06.01.2023.

    Bor nisam imala ,nemam mjesta kolki mi je mali stan,a lampice skinute sa prozora i premjestila u kuhinju..krepala mi mala lampica ispod kuhinjskih elementa..sad mi dobro dođe da ne palim veliko svijetlo😁😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare