To je to što me zanima!

Modna revija na Tjednu dizajna: Održiva moda, geometrijske forme i nove dizajnerske nade

Tjedan dizajna okupio je najbolje radove domaćeg produkt i modnog dizajna, a tri dizajnerice imale su priliku na modnoj reviji prikazati svoje kolekcije. Novim generacijama ekologija je vrlo važna
Vidi originalni članak

Ovogodišnji zagrebački Tjedan dizajna svoja je vrata posjetiteljima još u utorak, a modna revija dočekala ih je u subotu navečer na središnjoj lokaciji festivala, Likovnoj akademiji. Sve su kolekcije predstavile tri dizajnerice, a njihovi brendovi polako ali sigurno zauzimaju svoje mjesto na domaćoj modnoj sceni. VLAAZ, Helen Kelen i Anomalik studio.

POGLEDAJTE VIDEO: Revija Vesne Spose

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Helen Kelen tehnikom upcyclinga kombinira elemente streetwear i sportske odjeće, ali i stilove elektronske plesne glazbe. Nove odjevne predmete slaže ih postojećih, ili iz ostataka tkanina koje su tekstilni otpad ili višak.

U svojoj kolekciji kombinirala je geometrijske oblike i nabore, a kolekcija je u nijansama, zelene, narančaste i crne.

Brend VLAAZ, iza kojeg stoji Lana Ćirić pokušava postići zero-waste u svojoj kolekciji, koja moderna i nosiva.

Lana je studij Modnog Dizajna završila u Akademiji za Modu i Dizajn u Minhenu 2009., nakon čega je radila s inozemnim modnim kućama, no odlučila se pokrenuti vlastiti modni brend u rodnom Zagrebu. 

Kolekcija je prošarana bojama, monokromatskim komadima kao i onima s uzorkom, a svakodnevni odjevni predmeti preoblikovani su zanimljivim krojevima.

Dizajnerica Lorena Gečević svoju je kolekciju 'She's learning' dizajnirala kao završni rad na drugoj godini studija modnog dizajna, a kroz nju pokušava prikazati ženu koja beskompromisno živi svoju strast. Inspiraciju vuče s ulica grada i iz ljudi oko sebe, pa je kolekcija njezinog brenda Anomalik studio reprezentacija modernog društva. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.09.2022.

    Loše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare