To je to što me zanima!

Morala uspavati psa: Odvela ga prvo van na odrezak od 250 kn

Razmišljala sam o pečenoj piletini ali onda sam pomislila kako ona zaslužuje više, kaže vlasnica za svoju kujicu maltezera Phoebe, za koju je htjela je da jede za stolom, a ne 'kao pas' s poda
Vidi originalni članak

Elaine Potter (50)  iz Chichestera 14 je godina bila vlasnica maltezerice Phoebe, koju je prije par dana odlučila dati na uspavljivanje i svom voljenom ljubimcu nakon osam mjeseci borbe s rakom okončati patnje.

- Imala je kanceroznu kvržicu i teškoće s disanjem. Znala sam da je vrijeme - rekla je Elaine.

Nakon što su u krevetu malo skupa gledale televiziju, Elaine je bolesnoj kujici priredila kupku, a onda su otišle u šetnju plažom u Chichesteru. Vlasnica je odlučila da će taj dan Phoebe odvesti veterinaru da ju uspava, ali joj je prije toga željela osigurati nezaboravan zadnji obrok.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Razmišljala sam o pečenoj piletini ali onda sam pomislila kako ona zaslužuje više - kaže vlasnica, koja je psa odlučila odvesti do lokalnog restorana Earl of March' u Chichesteru, zapadni Sussex.

Osoblju se ispričala na smetnji i ispričala sve o skoroj sudbini kujice, jer je htjela da joj hranu posluže za stolom, a ne 'kao psu' na podu.

- Bili su sjajni, stvarno smo se obje osjećale dobrodošlo i nisu je prestali grliti - priča Elaine o osoblju restorana i njihovoj ljubaznosti prema njoj i maloj maltezerici.

Kad je zatražila otišla platiti račun, ljubazno je osoblje reklo da je 'sve u redu' i da će oni platiti 29 funti (oko 250 kn) za Phoebein odrezak.

- Nisam mogla vjerovati, bilo je jako emotivno - kaže Elaine koja sa svojih drugih devet Maltezera dijeli i krevet i oblači ih u odijelca za kućne ljubimce.

- Svi vlasnici pasa kažu da su njihovi ljubimci najbolji, ali Maltezeri su stvarno posebni. Kad me bole leđa oni ne miču od mene i ližu mi suze ako zaplačem - rekla je Elaine za Mirror, opisujući posljednje trenutke kujice. 

ZDRAVO I UKUSNO 13 namirnica koje možete dati svojem psu: Banane, jaja, batat

- Lice sam stavila na njezino. Bila sam posljednja stvar koju je vidjela - kaže vlasnica i ističe kako je zahvalna Phoebeinom veterinaru Joseu Monrealu.

- Jose je bio sjajan. Zamotao ju je u ružičastu deku jer zna koliko volim tu boju, a kad sam je dovela kući, svi su se drugi psi došli s njom pozdraviti.

Isto Elaine želi, kaže, napraviti i za druge svoje pse kad bude vrijeme - Coco, Rosie, Jack, Lily, Darcey, Rex, Sophie, Pucci i Lucie - a kaže da će i ona s njima biti pokopana jednog dana.

- Ne mogu se zamisliti nego uz njih, oni su moje bebice.- objašnjava vlasnica.

PRAVILNA BRIGA 12 grešaka koje skraćuju život ljubimaca: Suha hrana, samoća

U znak sjećanja na Phoebe, Elaine i njezin sin će od njenog pepela napraviti tintu i tetovirati si na leđa oblik njezine šapice.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 22.11.2019.

    Nije bolest sve sta boli

  • Dani14 22.11.2019.

    Tko ne voli pse ne voli niti ljude. Ja sam zbog egzistencije emigrirao prije par godina pa sam morao ostaviti psa tati koji se odlično brine o njemu. Srećom kunica je preživjela i operaciju raka koji je slučajno otkriven na vrijeme. Pa će jos poživjeti koju godinu. A sreća je da je bio i vrhunski veterinar.

  • 21.11.2019.

    Toliko je zgrozenu smrcu jedne zivotinje da je ode pocastiti mesom druge. Licemjerje na kvadrat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare